1 December 2013

ingang CMU

ingang CMU

electrische busjes bi jde ingang campus CMU

electrische busjes bi jde ingang campus CMU

moderne architectuur nieuwe stad...

moderne architectuur nieuwe stad…

KSK  schifting wedstrijd voor best dance 2014 tv

KSK schifting wedstrijd voor best dance 2014 tv

graffiti kunst langs de parkeerplaats van KSK

graffiti kunst langs de parkeerplaats van KSK

Ik heb me voorgenomen om eens per week  mijn blog bij te werken om het thuisfront op de hoogte te houden, toevallig is dat een rustige zondagmorgen waar iedereen wat langer slaapt.

Ik hou wel iedere dag mijn Facebook pagina bij maar dat zijn korte en makkelijk te maken berichtjes al of niet geillusgreerd. In mijn blog  hier maak ik  tijd om het wat rustiger aan te doen.

Het is vandaag al 1 decemer en ik ben haast twee weken in Thailand , het gaat vlug

Het weer is nog altijd wat onzeker ,veel bewolking en af en toe wat regen niet normaal voor deze tijd,  het voordeel voor mij is dat het daardoor niet zo warm is en heel draaglijk blijft

Maandag had ik een afspraak met Jan die prof is hier aan de CMU universiteit van Chiang Mai. Zoals gewoonlijk spreek ik af aan de ingang van de campus waar de elektrische busjes op de studenten wachten om hun faculteit te bezoeken in deze grote campus net buiten de stad.

Dit keer kwam Jan met zijn auto ,hij had net aan een groep van 150 studenten college gegeven over kunstkritiek.

We gingen eten in een studentenrestaurant vlakbij en hebben wat bijgepraat .Hij was ondertusen met zijn vrouw en kind naar Vlaanderen geweest ,het was al weer ekele jaren geleden, en hij kon moeilijk nog wennen aan de kou van het voorjaar en zijn vrouw en zoontje nog minder .

ik heb ook al ondervonden dat ik moeilijker tegen de kou kan sinds ik elke winter in de tropen ben,  alleen dit jaar duurde de wintere erg lang en heb ik sinds lang weer sneeuw gezien..

Politiek Ik zie ook dat de Vlaaamse kranten af en toe aandacht besteden aan Thailand nu er weer grote politieke problemen zijn, ik ben geen specialist ter zake maar vond de bijdrage van Cathrine Vuylsteke in De Morgen deze week wel goed ; het blijft hier een probleem tussen arm en rijk en de pot vewijt de ketel dat hij zwart ziet , corruptie is wel een kenmerk van Thailand.

Gelukkig merk je hier in het noorden daar niets van, alleen de economie lijdt er onder,  de de Thaise bath zakt in waarde, goed voor de euro maar de prijzen zullen wel stijgen ,wellicht komen er nieuwe verkiezingen.,Op 5 december verjaart de oude koning en misschien is er tegen dan een voorlopige oplossing?

Ik kan het nieuws volgen in de Thaise Engelstalige kranten want op tv hier op mijn flat is het moeilijker geworden , vorig jaar kon ik nog de BBC ontvangen maar dit keer allen nog Thaise zenders waar ik helaas niets van begrijp .Natuurlijk is er ook nog internet waar ik de BBC wel kan volgen…

Gisteren heb ik een cursus geluids opname en montage gevolgd in DAA waar ik in mijn vorige blog al over gesproken heb. De Engelse Alex Boyesen die zijn pluimen wereldwijd al verdiend heeft met geluidsopnamen gaf eerst wat theorie en later konden we oefenen, heel leerzaam met  een enthoesiaste leraar en geinteresserde studenten .Ik weet nu meer wat er me te doen staat bij volgende filmopnamen want geluid was  altijd een beetje miskend bij filmen maar heel belangrijk .Ik weet ook dat ik in het vervolg toch echt met een geluidsassisent moet werken als het even kan .

Er was maar een heel korte lunchpauze en om 17.15 was ik wel moe zonder mijn klassieke middagdutje. Ik weet ondertussen nu ook de beste weg om met “openbaar vervoer” terug naar mijn verblijf  te geraken

Er zijn daar geregeld filmvoorstellingen en ik hoop er enkele bi jte kunnen wonen en misschien  nook wel eens mijn eigen film met Engelse ondertitels te kunnen tonen.

Over “Velo-Droom ” gesproken,  ik kreeg vrijdagmorgen een mail binnen uit Oostende met een vraag naar meer inlichtingen over mijn eindwerk, de film zal nog een paar keer vertoond worden als ik terug ben en ik vond gelukkig nog op mijn laptop hier de twee interviews in de krant bij de premiere met wat meer uitleg .Ik  heb laten weten wanneer het voor mij zou passen om de film nog te tonenna mijn terugkeer…

Vanmiddag ben  ik voor de veranderen eens eten in “Salad Concept” een saladbar in de nieuwe stad waar je je eigen samenstelling kunt maken en een lekker drankje van groenten en fruit , het was een wandelingetje van een 20 minuten terug goed om de spijsvertering aan te wakkeren …Ik kan er weer tegen voor de volgende week…