1 februari in Chiangmai

1 februari in Chiangmai

opening CMPG expo 2018

Op zaterdag 20 januari had de opening plaats van de tiende CMPC fotoclub Expo, dit keer in Central Airport shopping Plaza. Dat ligt nogal ver van mijn verblijf en ik kom daar zelden. Ik ben er met een Grab taxi naartoe geweest, een soort Uber en het was heel handig zeker als je ook op straat over internet beschikt! Tijdens de receptie zag ik veel bijzonder mooie foto’s, ook van mijn Vlaamse fotovrienden, Eddy die er vijf foto’s en Rudy die er drie exposeerde (helemaal links op de foto).

Ontbijt Wat Ku Tao

Wat ratchamondian binnenzicht

Boeddha inopenlucht bij Wat Rachamondian

Devi Mandir binnenzicht met Krisjna

Devi Mandir buitenzicht

snoeivormen in CMU centrum

olifant in snoeivorm in CMU

Opfrisbeurt voor Ganesja in Wat Lok Malee

In Chiangmai zijn er bijzonder veel tempels en er zijn er nog altijd waar ik voor het eerst kom en foto’s kan nemen, zo ondermeer in de Wat Ku Tao .Daar waren de novicen aan het ontbijten en de abt kwam ook langs en was benieuwd uit welk land ik kwam. Dicht bij mijn verblijf staat  de Wat Ratchamontian met een groot Boeddhabeeld in openlucht naast een okerkleurige tempel die  erg opvalt .
De olifant beschermgod wordt natuurlijk ook in Thailand gerespecteerd en je vindt hem/haar terug in veel vormen, af en toe moet hij opgefrist worden zoals in mijn buurttempel maar ook in “topiari’s” of leuke snoekvormen zoals in de CMU.

Graduation foto in CMU 2018

Traditioneel heeft rond deze tijd  de Graduation ceremonie plaats van de CMU ,dan komt de prinses de diploma’s uitreiken en is het heel druk in het centrum en moet het verkeer omgeleid worden.

In Maya CFX Cinema zag ik de film ‘ The post” ik vond die heel goed en is nog altijd heel actueel nu  de persvrijheid vandaag de dag in de wereld betwist wordt.
Ik vroeg me af waarom ik me niets herinner uit de periode waarin de film speelt. De “Pentagon papers” en de hele rechtszaak hadden plaats in 1971 en dat was  voor mij een jaar waar ik andere zorgen had . Ik begon dan opnieuw te studeren aan de RUG terwijl ik nog les gaf en had dan  te veel omhanden …Uiteraard herinner ik me de Vietnam oorlog heel goed die toen iedere dag op tv kwam, de namen MC Namara en Nixon zijn me heel goed bijgebleven…Deze week komt ook de film “The shape of water” hier in roulatie.

Terug naar Chiangmai. Op het eind van deze  week zal ook de jaarlijkse Flower Parade, traditioneel  tijdens het eerste weekend van februari,  veel toeristen aantrekken. Het is er dan bijzonder druk, gelukkig heb ik die al enkele keren gezien, gefilmd en gefotografeerd en hoef ik neit opnieuw de drukte te trotseren…

Zo kort mijn verblijf hier vlug in .Ik geniet nog een tijdje van de frisse morgenwandelingen in de zon, in de namiddag wordt het soms 30 graden, dan blijf ik liever in de schaduw of in het zwembad hier.

Park in CMU

Met een warme zonnige groet wordt dit mijn laatste blog uit Thailand voor het winterseizoen!