15 december 2013

Optreden traditionele muziek
 
 

Zondag 

Ging  ik naar het “Bokrijk ” van de provincie Chiang Mai in de buurt van het Arts Centre waar in de huisjes allerlei oude ambachten getoond werden en traditionele muziek werd gespeeld, interessant om eens mee te maken en in KSK is er deze  week een markt op het binnenplein met eveneens traditionele producten, Thaise lekkernijen inbegrepen.Optreden traditionele muziekOptreden traditionele muziek Traditionele weefkunst

Dinsdag ben ik gaan wandelen naar de tempel Wat Umong, het was een feestdag (Dag van de constitutie) en er was veel volk. Ik merk weer dat er bijgebouwd is in dat deel van Chiang Mai dat toen ik er de eerste keer kwam ,dertig jaar geleden, nog midden de rijstvelden lag…Het blijft een plaats van rust temidden de drukte van de stad, hier is nog veel groen .Er is  een vijver die vol vette katvissen zit, gevoed door de bezoekers die visvoer kunnen kopen bij de ingang…Bij de terugkeer kreeg ik honger en dan ben ik  in een eenvoudig Thais eetstalletje binnengestapt en ik kon aantonen wat ik wou, lekker maar pikant!

Vastendee Boeddha in Wat UmongKatvissen voeren in Wat Umong

Woensdag 

Had ik weer een afspraak met vriend Jan, we gingen weer westers eten waar veel studenten komen. Hij gaf me het telefoonnummer van Peter Vandemoortele, een oud-leerling die al jaren muziek doceert aan de Payap universiteit hier.Peter Vandemoortele , gitaar

Ik heb hem gebeld en hij was aangenaam verrast na zo lange tijd weer van me te horen. Hij treedt iedere donderdag op in een Jazz café in de oude stad met zijn bandje en ik heb afgesproken om hem daar eens te bezoeken als hij terug is van zijn vakantie na kerstmis.

Vrijdag 

Er was  een musical  in de KSK toneelzaal, een Amerikaanse productie met de naam “Land of Smiles” over vrouwenhandel in Thailand (vaak jonge vrouwen uit Kachin, een deel van Birma waar men meer zelfstandigheid wil) .De musical is erg actueel en de actrices deden het excellent en kregen een staande ovatie…(Er waren onderschriften in het Thai en het Birmees) Het werk is gecomponeerd door Erin Kamler die in de V.S. al een paar musicals op zijn naam heeft staan.

Affiche voor de musical 13/12/13

Zaterdag

Daardoor miste ik in D.A.A. de lezing van Vlad Sokhin (Russia/Portugal) ,een  documentair fotograaf, die de Fotograaf van het jaar prijs 2012 voor Thailand gewonnen heeft. Zaterdag kon je hem vragen om een portfolio voor te leggen en zijn oordeel te vragen; Ik moest toch in D.A.A. zijn om in te tekenen op de tweedaagse workshop film regie op het einde van de maand. Het leek me boeiend om een portfolio van mijn beste India/Nepal foto’s die ik vroeger al samengesteld had eens voor te leggen . Het was erg boeiend om zijn commentaar te horen en hij heeft er toch een reeks uitstekend gevonden .Ik plaats er hier nog een paar bij. Mijnvoornaamste les is meer tijd nemen om het gepaste moment af te wachten en een betere kadrering te zoeken. Ik hoop er mijn voordeel mee te doen!

selectie uit mijn Portfolio India/Nepalselectie uit mijn Portfolio India/Nepal,  de beste foto?

 

selectie uit mijn Portfolio India/Nepalselectie uit mijn Portfolio India/Nepal

 

selectie uit mijn Portfolio India/Nepalselectie uit mijn Portfolio India/Nepal

 

selectie uit mijn Portfolio India/Nepalselectie uit mijn Portfolio India/Nepal