BINNENKORT WEER OP REIS

BINNENKORT WEER OP REIS

Nu ik iWeb niet meer kan gebruiken als reisblog omdat Telenet het niet kan publiceren heb ik besloten WordPress te gebruiken voor mijn reisnieuws aan familie en vrienden.
Binnenkort  vertrek ik weer voor een “Winterreis” naar Zuid-Oost-Azië.
Ik  ben al 13 keer naar India geweest en heb het daar zowat bekeken. Het is ook een moeilijk land om in te reizen op mijn leeftijd en ik maak het me voortaan wat makkelijker als alleen reizende.
Mijn eerste halte is Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja. Ik ben daar een tijd  geleden al eens geweest met een groepsreis tijdens een kerstvakantie met als hoofddoel de beroemde Angkor Wat tempel te bezoeken. Vijf dagen lang en met een goede gids hebben we het gebied in de buurt van Siem Rap verkend;ik filmde dan nog niet en heb alleen een mooi foto-album als souvenir. het tempelcomplex hoort tot mijn  vijf top reiservaringen. Vorig jaar ontmoette ik tijdens een ontbijt in een guesthouse in Luang Prabang een  Cambodjaan die me aanraadde in mijn geval niet meer terug te gaan wegens veel te druk nu …
Ik ben ook bezig met een reeks docu-films te maken over het Boeddhisme in Zuid-Oost-Azië. ik heb er al een over over Myanmar, twee jaar geleden over Thailand( waar ik een week in een klooster verbleef) en die was heel gunstig onthaald bij de BO (Boeddhistische Omroep) in Nederland.
Vorig jaar eentje over Laos( Luang Prabang, een parel langs de Mekong) en nu hoop ik ook op Cambodja.De Mekong zal een beetje een leidraad zijn want in Phnom Penh zit ik weer aan de Mighty Mekong…
Tot blogs in Cambodja!