Chiangmai 15 januari 2018

Chiangmai 15 januari 2018

in het stadspark van Chiangmai

Chinese studenten op bezoek

Vanmorgen was er al om 7 uur volle zon, wel nog fris als ik naar de vroegmarkt ging, het was al van voor de feestdagen dat de zon zich weinig liet zien, dat heb ik nog niet meegemaakt hier dat er zolang een koude noordenwind bewolking uit China op ons afstuurde. Ik zie ook dat er steeds meer Chinezen met deze gunstige wind meekomen…maar dat is geen nieuws meer, de Thais profiteren er zoveel mogelijk van…

De feestdagen zijn ondertussen voorbij en het gewone leven gaat verder…de jaarlijks weerkerende gebeurtenissen zoals Children’s Day vorige zaterdag.

veel belangstelling op Gamers day

Die dag was er in mijn buurt een “Gamers day” een gelegenheid om wat aparte foto’s te nemen van jongen deelnemers aan een verkleed wedstrijd van Game helden, natuurlijk gesponsord door de industrie die blijkbaar veel invloed heeft ook op de jongeren hier.(Meer foto’s op mijn Flickr pagina)

Ik moest ook een gamers snack proeven…

 

De jaarlijks foto tentoonstelling van mijn fotoclub begint op 20 januari, dit keer niet in Maya Shopping Mall maar verder gelegen in het Airport Plaza shoppingcenter. Tevens wordt de tiende verjaardag gevierd van deze heel actieve fotoclub met een receptie.

Ik ben naar een toneelvoorstelling van de heel actieve toneelclub “The Gate Theatre” geweest met de Kerstdagen en vorige week kwam er een Amerikaanse comédienne haar verhaal brengen. Later volgende week is er nog een toneelvoorstelling die ik wil zien.

verkleedwedstrijd

verkleedwedstrijd

Gamers aan het werk

Children’s Day

verkleedwedstrijd gamers day

Ik heb een heel goede film gezien “Darkest Hour”
over Winston Churchill gedurende de meidagen 1940, heel boeiend en ook ontroerend voor mij om de bekende redenen.

Een tentoonstelling over oude Boeddhistische muurschilderijen in de buurt van Chiangmai trok ook mijn aandacht

 

Begin februari heeft de Flower parade weer plaats die heel veel volk trekt.
Ondertussen script ik wat verder aan mijn verhalen over vroegere reizen en over mijn jeugdjaren in Sint-Pieterskapelle die ik hoop te publiceren als ik weer thuis ben

Vandaag begin ik al mijn derde maand hier in Chiangmai en zo begint mijn verblijf stilaan in te korten…