Donderdag 13 februari

Donderdag 13 februari

Ook verslaafd aan kunst?

Ook verslaafd aan kunst?

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai" Middagrust en slapen doen ze ter plaatse...

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai” Middagrust en slapen doen ze ter plaatse…

bij zulk warm weer hoort een frisse pint...

bij zulk warm weer hoort een frisse pint…

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai" deze man vod een baantje met eten klaarmaken voor de werklui...

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai” deze man vod een baantje met eten klaarmaken voor de werklui…

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

De bib in Maya.

De bib in Maya.

De bib in Maya...

De bib in Maya…

De bib in Maya...

De bib in Maya…

Uit de reeks "Bouwwoede in Chiang Mai"

Uit de reeks “Bouwwoede in Chiang Mai”

IMG_2620

verfrissend bad , een foto die op het juiste moment NOW en de juiste plaats WOW gemaakt is...

verfrissend bad , een foto die op het juiste moment NOW en de juiste plaats WOW gemaakt is…

Performance in North Gate Jazz met Peter en zijn trio

Performance in North Gate Jazz met Peter en zijn trio

Performance in North Gate Jazz

Performance in North Gate Jazz

Performance in North Gate Jazz

Performance in North Gate Jazz

Donderdag

Donderdagavond gaf  kunstenaar Fabrice Croisé zijn  „performance” in North Gate Jazz Club samen met mijn oud-leerling Peter Vandemoortele die met zijn trio traditiegetrouw optreedt op donderdagavond en dit keer  met video op een  scherm werd begeleid. Peter was ook verrast mij als „leerling „ van Fabrice hier te zien en vond dat nog al  een vreemd toeval!

De beelden waren bewerkingen van clips die in” loop „draaiden. Voor mij interessant om zelf te experimenteren  met video installaties en wie weet kan ik die eens in een

Oostends kunstencentrum tonen eventueel ook met live muziek, een boeiend project wellicht!

ik heb ook gedacht aan samenwerking met de klas Beeldhouwen of Keramiek van KAZ…

Ik heb als oefening een clip gemaakt met als thema watervervuiling en stel me voor om dat te projecteren op een soort waterbak of waterkom ,wie weet…

Het resultaat van het project hangt natuurlijk af van de plaats van het gebeuren, nu is er geluid bij, het dus ook zonder live  muziek gespeeld worden

De clip zelf staat op Vimeo .

 

Zaterdag

 

Van de Flower parade waar altijd veel volk naartoe komt heb ik niet veel gezien  De stoet had voor het eerst in de namiddag plaats en ik moest tegen 18 uur in  D.A.A. zijn, het is nog altijd „Februari Fotomaand” en dit keer was er daar een „Tedx Chiangmai Salon” waar een aantal Ted films met het thema „Fotografie voor de mensheid” getoond werden. Heel boeiend hoe bepaalde fotografen invloed kunnen hebben op een milieu! Kunst kan wellicht de wereld redden…Nadien was er discussie en in de pauze traditioneel vrije hapjes, dit keer popcorn en gelukkig ook pizza’s met eventueel wijn. Ik zat toevallig bij de voorstelling naast de organisator, een Duitser die voorzitter is van „Chiang Mai creative City” om de stad meer op de kaart te zetten en die had een fles goede wijn bij zich waarvan ik mee kon genieten; Nadien moest ik weer naar de hoofdweg en proberen een songtau te vinden. Gelukkig moest ik niet te lang wachten voor ik opgepikt werd.

 

Voor meer info zie:  http://www.ted.com/tedx/events/11105

en                             https://www.facebook.com/events/1406558102918277/

 

Zondag

 

De dag stond weer ik het teken van de fotografie maand en ik had me ingeschreven voor de workshop Time- lapse. Ik had  over die techniek gehoord en eens uitgeprobeerd in de Kunstacademie maar er niet verder mee gewerkt.

Hier kregen  we in de voormiddag wat theorie, ondermeer werken met Go Pro die ik jammer genoeg in Oostende gelaten had .Mijn Ipad is daar ook goed geschikt voor als je de software installeert en over WIFi beschikt .

In de namiddag moesten we op pad. Ik ben weer naar de Zilvertempel in de buurt geweest want het was weer snikheet in de namiddag .Tegen 15 uur moesten we terug zijn om de resultaten van de groep te bekijken, niet slecht voor een oefening.

Tot mijn verassing was er een dame bij onze groep waarvan ik een Europees accent in haar  Engels vermoedde. Toen ik haar vroeg  waar ze vandaan kwam was het uit Gent!

Ze werkt  al 6 jaar in Thailand ondermeer voor „Anders reizen” .Eens te meer ervaar ik dat  de wereld klein geworden is!

Ik tijdens de week een paar oefeningen gemaakt hier bij het zwembad en in de bib van Maya en hoop die binnenkort te eens kunnen tonen…

 

Ondertussen werk ik nog verder aan mijn WordPress project dat hopelijk binnenkort gelanceerd kan worden, ook al is het nog niet helemaal af.

 

Ik heb ook goed nieuws voor het filmpje „Varanasi en de Ganges” ik citeer:”t was a real pleasure watching your video and we really appreciate the quality of it. Unfortunately we have noticed that your video exceeds 5 minutes. We have accepted the video in the Challenge and request that you edit your video to a time period of 5 minutes and below. In the event that your video goes through the final round, we would require the reedited version to comply with the rules or else we will have to regretfully reject the same.”

Heet filmpje was maar een halve minuut langer en dat heeft me bijna een dag gekost om het op een fatsoenlijke manier in te korten.

 

Dinsdag

 

Ik ben ook eens gaan fotograferen waar de nieuwe „condos” gebouwd worden vooral  om de armere mensen uit Oost-Thailand te fotograferen die daar bijna dag en nacht werken. Ze eten en slapen daar vaak met vrouw en kind en de vrouwen moeten ook hun mannetje staan! ik herken die situaties heel goed uit India. Ondertussen investeren de rijke Thais in appartementen die ze duur hopen te verhuren aan de toeristen. Het zijn die mensen die protesteren in Bangkok omdat ze moeite hebben met het feit dat de armen ook mondiger worden.

Terloops als het zo doorgaat met de politieke warboel zal de Thaise economie nog verder zakken…

Onderweg zag ik ook welk bier van het vat te krijgen is in de „Beer Republic”

Het weer kan je erg dorstig maken!

Zaterdag aanstaande  wordt ook een drukke dag: eerst een workshop fotograferen met flash waar ik hel weinig van ken en ’s avonds is er een performance van kunstenaar Fabrice Croisé dit keer in het  kunstsalon „Seescape „ niet ver van mijn deur..

 

Chiang Mai is een stad ter grootte van Gent is  heel creatief al moet ik erbij zeggen dat het initiatief vaak  van „westerse expats „komt .

Er komen nog meer workshops binnenkort maar ik moet stilaan zorgen dat mijn lopende projecten vorm krijgen, anders blijven ze halfweg steken!

Ik moet ook veel bewegen, doe dat nu in de morgen, zwemmen,wandelen en tijdens de hete namiddaguren werk ik binnen en kom weer buiten tegen de avond…

Wat ik ook uitgeprobeerd heb: naar Maya gaan en in de bib werken met vrije Wifi en  het lekker koel hebben, zo pikte ik ook eens  de film „The Wolf of Wallstreet” mee nadien en ging ik weer Japans eten . Toen ik op een keer naar buiten ging was er een coole gast die verfrissing zocht in de fonteinen…