Donderdag 30 januari 2014

Donderdag 30 januari 2014

IMG_2613

Oplossing voor de luchtvervuiling hier?

IMG_2609

japans

japans

12 years a slave

12 years a slave

opening

opening

filmaanbod

filmaanbod

modeshows

modeshows

1523668_280664422085578_1675155594_o

ook de toiletten zijn modern!

ook de toiletten zijn modern!

per toeval zag ik me op de foto openingsdag

per toeval zag ik me op de foto openingsdag

interieur dak

interieur dak

modewinkels

modewinkels

IMG_0301 IMG_0300 IMG_0299 IMG_0298

op het dakterras

op het dakterras

7D experimenten

7D experimenten

lekker ijs

lekker ijs

Ik was benieuwd om in de nieuwe bioscoop in Maya Shopping Centrum eens een film met zien. Ze maken reclame dat de nieuwe films in 4K vertoond worden. Er zijn maar een tweetal films die me interesseren, de eerste „Wolf of Wallstreet”maar die speelt maar om 23 uur ,wat laat voor mij en „Twelve years a slave” die om 16.30 speelt. Daar ben ik dan naartoe geweest en ik was er sterk van onder de indruk, schitterende acteursprestaties en heel indrukwekkend verfilmd,  verdient een Oscar voor mij. Ik kende het verhaal heemaal niet en was verbaasd dat dergelijke toestanden 150 jaar gelden nog bestonden in de V.S. Nu ja, vandaag is het misschien minder wreed maar als je rondkijkt wat er in de wereld gebeurd is er nog niet veel veranderd.

De filmzalen op de vijfde verdieping zijn inderdaad schitterend, er is zelfs een VIP ruimte om te wachten tot de film begint, met aangepaste drank en prijs natuurlijk. Ter gelegenheid van de opening was er ook een tombola en ik had waarachtig prijs, ik kan nog twee keer gratis naar deze bioscopen gaan…

Na de voorstelling had ik honger gekregen en een verdieping lager heb je de betere restaurants ( voor een hapje moet  je in kelderverdieping zijn.)  Ik koos voor een Japans restaurant en voor vis, erg lekker en niet duur toch tijdens de openingsdagen.

Op de eerste en tweede verdieping vind je de luxe modezaken met ook kunst galerijen in het midden en ook auto’s! Vanzelfsprekend komt hier dan veel „schoon volk”… De derde verdieping is gewijd aan communicatie media ,niet goedkoop heb ik gemerkt .

Het gebouw zelf vind ik echt geslaagd, er is veel ruimte binnen en in iedere verdieping een soort forum waar de mensen mekaar kunnen ontmoeten, er is ook een bibliotheek met gratis Wifi en ruimte om te werken. In de kelderverdieping waar de goedkopere eetgelegenheden zijn staat er in het midden twee heel lange tafels waar iedereen een plaatsje vind op een barkrukje…je raakt daardoor makkelijker in contact met mensen, heb ikzelf ondervonden als je de taal kent natuurlijk. Daarbij hoort ook een supermarkt van de betere soort  met biologische producten ook lekkere wijnen en kazen uit Europa…het lijkt wel of ik een reclame flyer aan het maken ben…

Het dak wordt een soort park, de totale oppervlakte van het complex is bijna een hectare. Toen ik naar huis wandelde spoot de grote muzikale fontein op de esplanade zijn stralen in alle kleuren hoog in de lucht, mooi!

Het is voor mij maar een klein kwartier lopen om er te geraken en ik heb gemerkt dat je er eerder aankomt dan een auto die tegelijk vertrekt want Maya ligt aan een erg druk verkeersknooppunt in de nieuwe stad, de luchtvervuiling moet je erbij nemen natuurlijk, ik heb ondertussen al een masker gekocht voor als het nog warmer wordt.

Het weer is inderdaad nu het eind januari is al wat warmer geworden, in de morgen 15 graden, zwemmen gaat vanaf een uur of elf en in de namiddag wordt het 31°, begin volgende week wordt het zelfs 35° volgens de voorspellingen, misschien moet ik dan tijdens de heetste uren  gaan werken in de bib van Maya? ’s Avonds wordt het „terrasjes weer” en de zoete parfum  van de nachtbloemen waaien je toe, zalig!

 Zaterdag en zondag

Ik volgde de workshop „Webdesign”om zelf een website te leren ontwerpen in dat weekend, voor mij wel wat zwaar vergeleken met al die jonge mensen die er meer van kennen, ik moest ook nog de webbrowser „Chrome” installeren. De Indische lesgever deed het erg goed en ik hoop binnen afzienbare tijd mijn WordPress blog aanzienlijk te kunnen verbeteren. Wie interesse heeft om overzicht van de cursus in WordPress wil zien kan dat op

http://workshop.hecklermedia.com/webdev/

Ondertussen heb ik de blog al iets veranderd ondermeer met een kalender waarop je de bijdragen kunt oproepen; Voor de interessantere zaken moet je telkens betalen in de huidige WordPress ,dus wacht ik tot ik het zelf kan doen…

Volgend weekend

Ik leer dus nog altijd bij en in het weekend  is er een cursus video 1 minuut Haiku maken door een Franse Videokunstenaar , ik ben benieuwd! de week daarop een workshop „ Time-lapse „ .Voorlopig kan ik dat alleen met mijn Ipad  camera en bijbehorende software met Wifi aansluiting; een test  in Maya heb ik op Youtube gezet zie:

http://youtu.be/Wlyl7RLlkdA

Het wordt een druk weekend, Chinees Nieuwjaar ook en op Zondag verkiezingen Ik ben benieuwd hoe dat zal aflopen. In het zuiden worden de mensen verhinderd om te gaan kiezen, De Amerikaanse ambassadeur heeft er al zijn beklag over gedaan dat de mensenrechten op die manier geschonden worden. De oppositie wil toch wel een vreemde democratie waarbij zij zullen beslissen wat er gebeurt..

vandaag las ik in de krant dat een 30-tal bedrijven honderden miljoenen Baths geschonken hebben aan de leiding van de protesten, we weten dus eens te meer waar de wind vandaan komt .wie in Bangkok zondag wil stemmen zal veel moed nodig hebben…

Het artikel van Catherine Vuylsteke in De Morgen van het voorbije weekend vond ik wel lezenswaard. Hier in deze  provincie  ligt  de thuisbasis van de premier ,ik verwacht hier geen problemen. Ik hou jullie op de hoogte!