In Chiang Mai 3

In Chiang Mai 3

Ik ben nu ongeveer klaar met het monteren van mijn films maar het opladen ervan  gaat hier heel traag ook al maakt men in mijn verblijf  reclame voor high speed internet…

De langere filmpjes moeten nu maar wachten tot ik terug ben… Ondertussen heb ik ook de Iphone filmpjes uit Phnom Penh en Sihanoukville (je weet wel, ik durfde toen mijn camera zelf niet gebruiken na waarschuwingen over bagsnatchers..) gemonteerd en de kwaliteit is niet slecht, natuurlijk zonder statief opgenomen maar als herinnering aan de reis zijn ze zeker de moeite waard.

De Engelse versie van “Velo-droom” heb ik in drie exemplaren dvd opgestuurd voor Sheffield doc .Ik vroeg daar om te melden of de dvds aangekomen zijn, ze zullen dat doen maar nu begin ik al te twijfelen of ze wel zullen aankomen, ze zijn al meer dan twee weken geleden verstuurd…De deadline is 4feb 13 ! Met veel geduld zal ik toch maar proberen die op Vimeo te zetten als dat even lukt.

Over competitiesgesproken, het festival “Docville “van Leuven staat nu ook open en ik heb me maar ingeschreven, de film op dvd mag nog opgestuurd worden als ik terug ben na de Krokus.

Ondertussen ben ik naar de Zoo geweest hier, nu speciaal voor het aquarium, is wel de moeie waard, je voelt je tussen de vissen vooral wanneer  de vissen door de duikers gevoed worden; Daarvan heb ik ook een filmpje gemaakt “Fishbowl”. Het staat ondertussen op Vimeo.

Hoe verliepen de kerstdagen vraagt men me wel eens .Om te beginnen voor de Thai is dat geen feest, dus een gewone werkdag! Hun groot familiefeest Songklan valt in april maar voor de “farangs” wordt wel een en ander georganiseerd met fake kerstbomen enz… Zo ben ik in het bekende “Shangri-La” hotel een kerstdiner buffet gaan proeven met alle smaken  uit de wereldkeuken en dat voor een prijs waarvoor je bij ons maar een goede dagschotel kunt krijgen.

Met de kerstdagen ben ik ook gaan kijken naar de film “Life of Pi” echt de moeite waard, ik zou die nog eens in3D moeten kunnen zien!

Ik had het boek kort na verschijnen al gelezen omdat ik in de Zoo waarvan sprake in Pondicherry geweest ben en dat geeft natuurlijk een extra laag aan je leeservaring.

Hoe zat het met de Chinese acrobaten?

Wel, weer een typisch misverstand! Ik kocht de kaart in dezelfde plaats als vorig jaar en ging ervan uit dat het weer zo zou zijn maar het ticket is enkel in Thai! Ik was wel op tijd maar de toegang bleef gesloten.  Bij de infobalie zei men dat het optreden  in het sportstadium plaats heeft, “Neem vlug een taxi er naar toe! ” Maar net dan natuurlijk was er geen taxi te bekennen en de tuktuks zijn veel te duur en onbetrouwbaar. Ik wist ook niet waar dat stadion lag met het gevolg dat ik mijn ticket niet gebruikt heb…Weer eens een les! Dan ben ik maar naar de cinema geweest !

Met Nieuwjaar zal ik traditioneel de countdown op het Tapae plein proberen mee te maken …ondertussen voor alle lezers nog eens  de beste wensen voor 2013!