In Chiang Mai

In Chiang Mai

Monfort Orkest treedt op voor koningsfeest 05/12/12 IMG_1414 

Ik ben nu al ruim twee weken in mijn vaste stek in Chiang Mai (Noord-Thailand).

Het was tijd om wat rust te nemen na de drukte en de vochtige hitte in Cambodja. Wat het weer betreft is het voorlopig niet zoveel beter hier, regelmatig regen en onweer, wel zijn de nachten koeler, het eigenlijke droge winterseizoen met veel zon en koele nachten zou pas over een paar dagen beginnen als ik de weerberichten mag geloven.

Ondertussen is hier het belangrijkste feest van het jaar “Loi Krathong” waarbij duizenden lichtende ballonnen opgelaten worden en lichtgevende bootjes te water worden gelaten weer voorbij, ook met de onvermijdbare firecrackers de hele nacht door. Ik heb het twee jaar geleden allemaal gefilmd (nu nog te zien op Vimeo.com) en heb het nu wat rustiger aan bekeken. De Thais houden veel van Mr en Ms verkiezingen, zo voor Loi Kratong maar ook voor 1dec Aids day…

5 dec is de verjaardag van de koning en is alles gesloten, er is wel een groot vuurwerk weer ‘s avonds.

ik heb hier al veel gewerkt aan mijn films: de Engelse versie van “Velo-Droom” is klaar om aan wedstrijden deel te nemen, een korte versie is klaar voor de erfgoed wedstrijd in Platto.com en ik ben nu bezig aan een korte film over mijn bezoek aan de enige Skatebowl in Cambodja in Kep met de werktitel “Bowl in the Jungle” die ik eventueel als voorfilmpje kan tonen bij de voorstelling van “Velo-Droom”. Daarna maak ik nog een korte documentaire over mijn ervaringen in Kampot, met het vissershaventje, de nostalgische terugblik op het Franse Koloniaal verleden daar, enz… Nog werk genoeg dus.

Ik heb ook nog een paar traditioneel jaarlijkse  bezoeken op stapel: de Zoo en de tempel van Doi Sutep, maar daar bericht ik een volgende keer over.