Indignado! Verontwaardigd!

Indignado! Verontwaardigd!


De trojka aan het werk

Net terug na maanden in verre landen en een ultimatum in mijn bus .Geen tijd om uit te rusten…Mijn daktuintje moet weg, ook mijn houten veranda-uitbouwtje. Door komende renovatiewerken aan de achtergevel van het gebouw moeten stellingen geplaatst kunnen worden. Alternatieve oplossingen voorgesteld door een groene architect vonden geen gehoor bij de bulldozer mentaliteit van de Trojka Dermul, Buronova en Iris Finishing. De kleine eigenaar moet het weer eens afleggen tegen de macht van de vastgoedsector en hun bedreigingen. De vrijheid ( wat denk je VLD mandatarissen?) is eens te meer voor de klasse met heel veel geld .Ik moet alles op eigen kosten laten weghalen en het eventueel terugplaatsen … probeer dan eens voor wat groen te zorgen! Hoe lang nog verdragen we dat??? Ik zal er alvast aan denken bij de gemeenteraadsverkiezingen! (Wordt vervolgd!)

Mijn daktuintje, Arco en een renovatielening!

Ik heb altijd een bedrag achter de hand gehouden voor onvoorziene omstandigheden maar helaas bij Arco geplaatst. We kennen het vervolg ! (Terloops beweging.net en zijn eventuele kandidaten moeten ook niet op me rekenen bij de volgende verkiezingen als er tegen dan geen oplossing is!)

Het kostenplaatje voor de renovatie van de achtergevel ( in totaal 8 appartementen en een dakappartement )kost volgens het vernoemde trio afgerond ongeveer 300.000 €! (ongeveer 12 miljoen oude franken) Toen dat in de vergadering van de eigenaars werd meegedeeld viel ik bijna van mijn stoel.

Er werd door hetzelfde trio onmiddellijk aan toegevoegd dat iedereen (!) een goedkope lening kan krijgen voor renovatie. Ik vroeg de syndicus dat onder de andere voorwaarden die ik gesteld had te noteren alvorens ik mijn fiat zou geven. Dat werd niet genoteerd en men gaat er dus van uit dat ik met alles akkoord ging.
Wat blijkt nu, ik kan wegens leeftijd en wellicht als alleenstaande op geen enkele manier een lening krijgen tegen de gangbare kosten. Ik deel dat mee in de vergadering maar er wordt niet op gereageerd door de syndicus…trek je plan maar!

Indignado!

Door de Catalaanse zuster Teresa Forcades en haar jongste boek “Es a les nostres mans” “Het ligt in onze handen”
Zij is Benedictines in het beroemde klooster van Montserrat, heeft verscheidene internationale diploma’s in geneeskunde én theologie, heeft gestudeerd aan Harvard . Ze was geschokt toen ze de ontstellende winsten zag van de farmaceutische industrie op de rug van de armen. Ze studeerde economie en evolueerde naar een revolutionair die tegen allerlei heilige huisjes van het establishment botst. Bij ons is ze nog niet zo bekend, ook al mengt ze zich ook in de onafhankelijkheidstrijd van Catalonië. Ik vermoed dat Puygdemont en zijn Vlaamse vrienden het niet eens zijn met haar…

 

Geïnspireerd!

Op de dag van DKO in de kunstacademie van Oostende waar ik helaas niet bij kon zijn was het thema dit jaar “OPSTAND!”
Dat lijkt me een heel goed thema; Ik heb zes jaar daar documentaire film geleerd. Misschien een idee om de werken te volgen en mijn Youtube kanaal en blog te gebruiken voor de opvolging en ook als waarschuwing voor mijn volgers om niet zo naïef te zijn als ik was tegenover de vastgoed bazen.

Misschien vind ik zelfs sponsors om filmpjes te maken voor de aanstaande verkiezingen op Youtube?(mijn kanaal vind je hier https://www.youtube.com/channel/UCc4ZDbAq7MdcgiA-UV3ekeg?
Het zal meteen een uitlaatklep zijn voor mijn woede want opkroppen is slecht voor de gezondheid!
Creatief bezig zijn en je gevoelens kunnen delen helpt ,waarvoor dank.
Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!