Maandag 09 november 2015

Maandag 09 november 2015


 

IMG_1354

avond helsinki

IMG_1355

Land van de duizend meren…

IMG_4104

ochtendzon boven Myanmar


Ik had gedacht mijn blog iedere week te kunnen aanvullen maar na mijn reis in Noorwegen is het er toch niet veel meer van gekomen en  nu ben ik weer op reis , dit keer traditioneel de winter doorbrengen in Zuid Azië;

Dit keer reisde ik via Helsinki met Finnair ,een gevolg van mijn zomerreis in het noorden?

Voordeel is dat de  vlucht naar Bangkok maar 9 uur duurt van daar ipv de 12 uur uit Brussel. Je neemt er dan Helsinki maar bij.

Nadeel is wel dat je in BKK de bagage met ophalen en dan weer inchecken in de domestic naar Chiangmai.

Ik kon nog een vroegere  vlucht nemen naar CM dan die ik geboekt had voor na de middag maar dan moest ik me wel haasten,het lukte en om 10.30 uur was ik al in mijn appartement!

De jetlag ( zes uur vooruit) moet je gewoon aanvaarden  en dat is soms wel lastig, ondertussen wat uitgerust en  dezelfde avond kon ik al streetfood bij terrasjesweer laten smaken in de buurt.

Donderdagmorgen ben ik al vroeg naar het straat marktje geweest om wat fruit te kopen voor mijn ontbijt ( papaja, ananas en kleine lekker zoete banaantjes) De huurafspraken gemaakt en ik had al in de luchthaven het nodige geld gewisseld.  ’s Avonds wou ik naar de North Gate jazzclub waar oud-leerling peter op donderdag optreedt maar ik was toch nog te moe, het begon maar  om 21.30…komt nog wel.

Het weer is nogal drukkend, een beetje onweerachtig ,de moesson is nog niet lang voorbij en het valt wel op hoe fris alles nog is en hoe ver je kunt kijken naar de bergen in de buurt.

IMG_0025Vrijdagnamiddag ben ik naar de wekelijkse biomarkt geweest en daar was een vereniging aan het werk om meer bomen te laten planten. Ze gebruiken het systeem om iemand nomineren (denk aan de ijsemmeractie ) om minimum twee bomen te (laten) planten in de wereld; je kon er gratis jonge boompjes meenemen en planten. Op een datum in juni 2016 zou men dan het resultaat met foto op hun FB pagina” มือเย็นเมืองเย็น meuyen” publiceren. Lijkt me een leuk idee nu we toch meer bos(!) krijgen……iets voor Groen? je kon er ook relaxen met wat live muziek, zelfs een voetmassage me laten welgevallen…Die markt is iets waar ik graag naartoe kom.

IMG_0023IMG_0027IMG_0018IMG_0029Ik ben alweer een paar avonden gaan eten op straat waar ze de beste suki  hebben van de stad , eens een avond met vis, met zeevruchten ,met kip , met ei…met of zonder soep ( een soort waterzooi) heel lekker en je ziet meteen waar de tafeltjes vlug vol zitten…

Toen ik mijn Thaise GSM   liet registreren zaterdagvoormiddag Ik zag toevallig dat er weer toneel was in KSK Gate Theatre met het stuk : “Driving Miss Daisy” van Alfred Uhry (Pulitzer prize 1988). Ik vond het wat traag verlopen ook door de le scènewisselsIMG_0038die nodig waren voor hetIMG_0049“verouderingsproces” van de acteurs…

Voordien had ik op het voorplein al weer eetstalletjes gezien en heb  er een lekkere vegetarische “mushroom hotpot “laten smaken…

IMG_0046Zondagmorgen ben ik naar  de versmarktIMG_0047Siriwatana talaat ,een goed kwartier stappen geweest ,een overvloed aan lekkers en ik kocht er ook wat om zelf dan klaar te maken voor middageten. Onderweg nog een koffie aan een kraampje geproefd.

IMG_0043En zo wen ik weer stilaan aan het leven hier na toch acht maanden afwezigheid…