Maandag 24 november 2015

Maandag 24 november 2015

 

Ik heb een tijdje mijn blog niet meer aangevuld omdat ik eerst mijn film wilde ondertitelen in het Engels wat een heel karwei is en veel aandacht vraagt bij controle .Die is nu eindelijk klaar om geëxporteerd te worden naar Vimeo (privé natuurlijk). Als ik weer een goede internet verbinding heb gebeurt dat binnenkort.

Ik heb ondertussen wat andere buurten bezocht en ook besloten meer in de morgenuren te gaan wandelen, anders van wat ik gewend was thuis omdat het toch wel erg warm is in de namiddagen .

Zo ben ik eens tot in het sportstadium in de buurt geweest en beloftevolle voetballers aan het werk gezienIMG_0053

donderdag 12-11

In de avonduren naar de jazzclub geweest waar oud-leerling Peter Vandemoortele ,die zelf muziekles geeft aan de Payap universiteit geregeld op donderdag optreedt , het zit er meestal vol maar de tafeltjes staan tot buiten, gezellig en vlak in mijn buurt!.
vrijdag 13-11

IMG_0095De boerenmarkt is ondertussen verhuisd naar een plek dicht bij te museum, er is nog niet zoveel volk , blijkbaar nog niet zo bekend .

zaterdag 14-11

Ben eens in de namiddag gaan wandelen , een halfuurtje ongeveer tot aan de” Tea tree café” waar ze ook af en toe films tonen. Ik geraakte er in gesprek met een Californië ingezetene die al een tijdje hier woont en die vertelde over de diverse activiteiten die daar plaats hebben;. ik heb er ook vegetarisch gegeten maar ik vond het relatief duur en niet zo lekker…

zondag 15-11

Over eten gesproken , ik ben eens naar het Mercure hotel gegaan in de buurt voor een zondags buffet maar ik vond het voor die prijs ook niet zo lekker en er was weinig volk , volgende keer iets beters zoeken op zondag.

IMG_0088maandag 16-11

De Ier Brian die ik ken van de fotoclub vorig jaar wou eens een babbel en we spraken af in KSK voor een koffie, hij blijft altijd wel een maand of acht hier en weet meer over wat er zo allemaal te doen is voor expats…hij heeft me op de mailinglist gezet.

dinsdag 17-11t
IMG_0074Sinds ik nu een Thai telefoon heb( ze maken het steeds moeilijker) heb ik contact opgenomen met Jan die schilderkunst doceert aan de CMU. Gisteren ben ik met hem gaan lunchen en vooraf was ik gaan wandelen in het mooie natuurpark op de campus. Nadien passeerde ik bij de Maya cinema en dacht om “Spectre “ te gaan zien. Ik had dus niet kunnen rusten voerde middag en ondanks een koffie ben ik toch een paar keer ingesluimerd en pas wakker geschrokken bij de echte actie scènes. Mooi gefilmd ,dat wel maar voor de rest not my cup of coffee…
IMG_0083

woensdag 18-11
Gae ,een Thaise vriend was terug uit Singapore en had een cadeautje meegebracht, Singa pore is heel duur en een erg nette staat weet ik van vroeger en ik apprecieerde dat .

donderdag 19-11

IMG_0071In de avond naar de markt op het voorplein van KSK geweest en er een “padthai” gegeten ,de mensen die ik kende van vorige jaren stonden er niet, het marktje is wat verplaatst en er is nu meer ruimte om te eten ik maakte ook van de gelegenheid gebruik om een massage te nemen daar.
vrijdag 20-11

Ik ben weer naar de boerenmarkt geweest en een nu echte Thaise biokoffie in bonen gekocht!
Er was lekkere muziek met leerlingen van Ajahn Peter Vandemoortele waar ze erg tevreden over waren!

IMG_0096Zaterdagmorgen ben ik eens naar het stadspark geweest en ook langs geweest bij “Yoga Tree “ en een het chi-gong centrum voor meer info …misschien volg ik wel eens een workshop…

IMG_0103zondag 22-11

Op zondag wil ik wel iets meer en ik ging Japans eten in het Fuji restaurant van Maya en nadien naar de film “Mockingjay part 2” gaan zien. Ik kon kiezen ,de Engels ondertitelde versie in 2D of de Thai versie zonder ondertiteling in 3D…ik had de samenvatting gelezen en koos voor de spectaculaire versie…vorig jaar had ik deel I gezien maar de reeks vanaf het begin niet, met al die personages niet zo eenvoudig dus!

 

IMG_0069Volgende week is het groot feest, de volle maan van november en het licht feest van Loi kr tong! ik ben er vroeger la eens naartoe geweest om te filmen, nu alleen om te kijken en wat foto’s te nemen waarvan ik verslag hoop uit te brengen in de volgende aflevering…IMG_0067