Naar Kuala Lumpur!

Naar Kuala Lumpur!

IMG_1532IMG_1512Mijn toeristenvisum  van twee maand loopt af , ik vlieg even naar het buitenland en krijg zo automatisch een maand bij, net genoeg voor mij als ik minimum 4 dagen weg ben!

Ik kiesdit keer  voor een vlucht naar de Maleisische hoofdstad omdat je van hieruit rechtstreeks kunt vliegen en met Airasia is dat niet zo duur ,overigens heb je in Maleisië geen kosten voor visum.

Ik ben voor het eerst naar KL geweest al in1983 en later nog eens in 1999. Nu merk ik in  wat een veranderende wereld we leven! Je voelt  dat het Azië voor de wind gaat .Hier rijzen heel veel nieuwe wolkenkrabbers uit de dure grond en overal zijn er werken aan de gang om het verkeer en openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen.

Met een supersnelle trein van de KLIA  luchthaven naar het centraal station is het  72 km, je hebt geen verkeersproblemen maar Airaisia heeft hier zijn eigen luchthaven in de buurt met zijn hoofdkwartier,de LCCT, je meot dus eerst met een bus naar het treinstation. Airasia’s   leuze” nu kan iedereen vliegen” klopt wel, inderdaad, heel veel jonge mensen reizen overal heen .In central station moet je nog de monorail nemen en eerst een stuk te voet doen om in het echte centrum te komen.

Kl is een mix van veel culturen ,heel veel Chinezen en Indiers met elk hun eigen wijk; als oude Engelse kolonie spreken veel mensen Engels ,maar de officiele taal is Maleis

Ik ken nog wat Maleis doordat ik vroeger vaak in Indonesie geweest ben en daar spreken ze ongeveer dezelfde taal .Ik herinner me veel woorden als ik er een paar dagen ben …

KL Ligt bijna op de evenaar, het is er  heel vochtig warm en de grote verschillen binnen met de airco geven me een gratis verkoudheid mee… wat een groot verschil als ik weer in CM ben!

ik logeer in de wijk Bukit Bintang heel boeiend met al die eetgelegenheden en de vele shoppingmalls! Voor electronica en computer is er  een enorm complex met 5 verdiepingen alleen daarvoor! Interessante prijzen ook ! De allerlaatste mode is hier ook te vinden. Zaterdag 19 jan keerde ik terug juist gepast nog voor een maand verblijf in CM.

Hier is  er binnenkort weer de traditionele bloemenparade eerste weekend feb en op 10 feb begint het Chinese nieuwjaar van de slang! Daar bericht ik later meer over!