Reizen naar de toekomst. TOZ#2029 Een nare droom!*

Reizen naar de toekomst. TOZ#2029 Een nare droom!*

Mijn dromen vatten vaak allerlei ervaringen van de dag samen in een vreemd verhaal. Ook  het optreden  van Jan Decleir in de satire “Mars om de macht” op TAZ #2019 drong zich op in mijn surrealistische droom .

19 augustus 2029. Sinds de verkiezingen van 2024 is “Forza Flandria” een samengaan van NVA en VB  nu al vijf jaar aan de macht. Besparen is de mantra: het miljardentekort in de begroting weg werken ook al nemen de verschillen tussen arm en rijk nog toe. Daarnaast is het departement onderwijs en cultuur ook de dupe. Na verkiezingen in mei 2029 is de Republiek Vlaanderen geboren.

Ook in Oostende is  er geen geld meer voor cultuur , behalve voor verenigingen die de  Vlaamse identiteit  promoten zoals de VZW ” Moeder aan de haard”, “ De nieuwe kruistocht”, “Het Doorbraakfonds”en de “Vlerick-academie”

 Minister van informatie Langendries  censureert alle cultuurmarxistische bijdragenin de pers. In de schoolboeken wordt mei 1968 de grote ketterij genoemd, de film en de decadent jeugdbedervende verhalen over Woodstock 1969 worden verboden en vervangen door “De Witte van Zichem” bingwatchen.

 De nieuw verkozen Oostendse burgemeester Glazenbal  laat alle fakenieuws verwijderen uit de Oostendse media. De stad is ondertussen gezuiverd van vreemd gespuis, ze werden gedeporteerd via het Kanaal  naar een eiland dat sinds de verdwijning van het poolijs bloot was komt te liggen. De moskees zijn gesloten wegens overbodig.

Maar wat is er van TAZ geworden ?

Mede door de klimaatcrisis en de gevolgen ervan voor de Vlaamse zeespiegel  is TAZ nu TOZ  geworden, Theater op Zee!

 De oude binnenstad is ondergelopen zoals meer dan zeventig jaar geleden toen het volkslied  “Ostende onder water” gezongen werd. Geen probleem, de binnenstad was toch al aan het verloederen .Gelukkig heeft  de hoogbouw op de Oosteroever  het gered dank zij vooruitziende projectontwikkelaars die door het hardwerkende deel van de bevolking beloond werden met een gratis appartement.

De creatieve geesten van de Nieuwe Orde  kunstenaars wisten wel snel een oplossing voor TAZ.  De vaste curator is nu cultuurmanager Thierry Borealis en de linkse krokodillen van weleer  zijn gedumpt. Hij liet een cruiseschip  aanmeren  bij het ondergelopen Kursaal dat nu meteen ook als Café Koer fungeert. Eindelijk weerklonken weer liederen uit “Liederenkrans” zoals ” Mijn Vlaanderen heb ik hartelijk lief” dat ik als tiener in de jaren 50 geestdriftig meezong. Ook “Tineke van Heule” en “Sarie Marijs” werden aan de talrijke jongeren op het nationaal zangfeest weer aangeleerd.

Minister president De Griek opent op de hoogste verdieping van de Oosteroever een tentoonstelling over onze grote Vlaamse dichters Cyriel Verschaeve en Ferdinand Vercnocke. Hij pinkt een traan weg van ontroering bij het zien van de Vlaamse ondergelopen polders.

Het vroegere Vrijstaat-O is verplaatst naar de boot van Gert Verhulst zijn hond. Bij het binnenkomen op de boot is men verplicht de Belgische dweildoek als voetveeg te gebruiken. Artiesten van Gisterland treden er op, gelukkig nu volledig drugsvrij en de Flandria politici kunnen er hun retro verhalen kwijt die de jongeren op de boot nu voor het eerst weer horen.. “Eertijds heeft er een Volk bestaan…, dat Volk moet herleven…”

Op een paar bootjes met gevluchte kunstenaars in de verte klinkt het berouwvol ” Het was aan jou, aan mij, aan ons, aan de KBC !”  Helaas te laat. Meedogenloos maakte een zwerm gehuurde en zwaar bewapende flyboards een einde aan hun klachten onder het ritme van een opzwepende Walkurenrit.

Door de  storm die daardoor plotseling opkwam schrok ik angstig wakker omdat een schreeuwende Blauwvoet  mijn ogen probeerde uit te pikken. Gelukkig was het maar een nare droom en lag ik weer rustig in mijn bubbel  te bekomen.

*Foto’s uit internet geplukt tijdens mijn droom, rechthebbenden mogen bezwaar indienen, dan worden ze verwijderd.