Van Tropisch naar Arctisch!

Van Tropisch naar Arctisch!

Ik ben nu al een goede week weer thuis en met de nieuwe winterprik kan ik ook nog eens genieten van een Vlaamse winter! Gelukkig zijn de dagen al wat langer en heeft de zon al wat meer kracht als ik in mijn  veranda ben.

Het verschil is wel heel groot met Chiang Mai, maar daar regent het nu fel wat ook ruim een maand te vroeg is volgens de klimaatgemiddelden…

Waar geniet ik nu van ?

Natuurlijk familie en vrienden  weer kunnen zien…daarnaast het comfort thuis, de gezellig ingerichte woonkamer, in de slaapkamer  een zachte matras met warme dekens…

Het is nog te koud om te genieten van de zee en het park voor mijn deur,  ik stel me tevreden met een Breugeliaans sneeuw landschap maar zonder jagers, wel met honden..vooraan  door mijn raam en achteraan een zicht op mijn besneeuwde terras tuin van uit mijn veranda..

Ik geniet weer van de eigen vegetarische keuken met winterse groenten en fruit , ik hou  van reinetten en maak er appelmoes van…

Ik geniet van “de Grote Post” voorstellingen ,  gisteren  nog een rondleiding gehad,  wat een aanwinst! ,  wel rijkelijk laat maar beter laat dan nooit .

Ik genoot van de “Babel” expo in Brussel

Ik gebruik weer mijn eigen taal, waarin ik alles kan lezen en verstaan..ik voel me geen analfabeet meer

Ik heb weer echt supersnel internet, ik volg weer  lijfelijk de lessen in de Kunstacademie…

Wat mis ik ? Natuurlijk de warmte,  het zwembad dat daar zo makkelijk bereikbaar is, de massages, het zoete sappige exotisch fruit van de papaja’s, de ananassen,  de mango’s  de weelderige plantengroei, iedere avond “terrasjes weer”, de zwoele maannachten…en  het goedkope leven..

Eten is uitermate goedkoop in Thailand en het is altijd een feest van geuren, kleuren en smaken. De Thaise keuken is bijzonder authentiek, want ze is door niemand beïnvloed en ze is dan ook met niks te vergelijken.De Thai eten de hele dag door en overal vind je eetkraampjes.

Ik mis de doorgaans veel vriendelijker mensen , veel lachende gezichten , hun heel elegante manier van bewegen.. Wellicht heeft de eeuwenlange boeddhistische invloed  een rol gespeeld bij de vriendelijkheid,  de begroetingen met de gevouwen handen en de wellevende buigingen…Bij ons en zeker in de supermarkten zie je toch veel meer  verzuurde gezichten vind ik….

Toch  ga ik  nog niet onmiddellijk terug!