Vrijdag 24 januari

Vrijdag 24 januari

CMU bestaat deze week 50 jaar ,ik heb mezelf maar in de bloemen gezet...

CMU bestaat deze week 50 jaar ,ik heb mezelf maar in de bloemen gezet…

Op weg voor de lunch met Jan eerst nog wat wandelen bij de vijver in de campus CMU...

Op weg voor de lunch met Jan eerst nog wat wandelen bij de vijver in de campus CMU…

Avond bij Wat Lok Malee waar ik een documentaire over maak...

Avond bij Wat Lok Malee waar ik een documentaire over maak…

Workshop gebruik van GOPRP camera voor time-lapse oefening met hulp van Ipad...

Workshop gebruik van GOPRP camera voor time-lapse oefening met hulp van Ipad…

Workshop gebruik van GOPRP camera voor time-lapse oefening met de motor...

Workshop gebruik van GOPRP camera voor time-lapse oefening met de motor…

Nieuwjaarsreceptie in D.A.A.

Nieuwjaarsreceptie in D.A.A.

avond in de buurt van Chiang Mai Gate op weg naar D.A.A.

avond in de buurt van Chiang Mai Gate op weg naar D.A.A.

Ik ben nu alweer een week terug uit KL in Maleisië, mijn verkoudheid is verdwenen ook al blijft het hier voorlopig nog uitzonderlijk  koud in de morgen en avonduren. Dat heb ik vorige vrijdag ’s avonds ondervonden.

Vrijdag

Ik was bij de  nieuwjaarsviering in het  filmcentrum A.A.D met heel leuke ontmoetingen, lekker eten en drank…Het duurde lang en toen ik nadien op de hoofdweg aankwam  vond ik geen vervoer, gelukkig na een tijdje wachten vroeg een voorbijrijdende  student op scooter of hij me kon helpen en hij bracht me met zijn scooter naar „huis”. Het was wel koud in de wind , alleen in een hemdje en zonder helm. Hij wou niets bij aankomst maar ik gaf hem wel wat zakgeld. Ik weet nu ook dat ik beter niet te lang wegblijf als ik ver ga’s avonds …

Ondertussen heb ik gewerkt aan een filmpje in de shopping malls van KL met   het Chinese nieuwjaar en heb dat nu verwerkt en op Vimeo en Youtube gezet. Je kunt het bekijken op

https://vimeo.com/84651279 en

http://www.youtube.com/watch?v=aryfXsf7HAg

Ik werk ook nog steeds aan een filmpje over de tempel Lok Malee, vooral over de rituelen daar en eveneens ga ik af en toe wat mensen filmen in het stadspark.

Zaterdag

Zaterdagavond heb ik in de toneelzaal van KSK een  Engelstalige  onemanshow meegemaakt met de naam „Space” waarmee  kunstenaar Timothy Man  rondtoert in Azië, een heel leuke en onderhoudende voorstelling.

Zondag

Zondag  heb ik deelgenomen aan een workshop in D.A.A. om met de Gopro camera (die ik drie jaar geleden gekocht heb en gebruikt voor mijn Velo-Droom film maar  sindsdien niet meer en nu  natuurlijk thuis gelaten heb…) time-lapses te leren maken, bijvoorbeeld een avondzon van een tweetal uur  reduceren tot één minuut enz…heel leerzaam!

De volgende twee weekends heb ik me ook ingeschreven voor telkens twee dagen. Op 25-26 januari leren we een website ontwerpen met praktische oefeningen over WordPress. Ik hoop daarmee mijn blog te kunnen verbeteren. Het weekend daarop is het thema  “Video Haiku” in een één minuut filmpje een visuele haiku leren maken. De Franse video kunstenaar Fabrice Croizé leidt de workshop, lijkt me boeiend. De workshops zijn een echte ontdekking voor mij: je leert veel bij en je moet weer eens uit je kot komen bovendien ontmoet je er nieuwe mensen.

Maandag

Maandag had ik weer de traditionele lunch met Jan van de CMU. Ik was wat vroeger vertrokken om  te kunnen wandelen in de mooie campus. Ik zag dat het er ongewoon druk was, bij de koffie vroeg ik de reden, deze week wordt het 50 jarig bestaan van de universiteit gevierd, tevens is er donderdag de ‚Graduation Day’ van CMU, waar de prinses traditiegetrouw naar toe komt .

Toen ik na de lunch terug een taxi nam wist ik niet dat de drie km tot bij mijn verblijf bijna een uur zou duren, de reden:  nu donderdag wordt Maya geopend en er was volop bedrijvigheid om alles te bevoorraden , het zal dus druk worden die dag!

Donderdag

Gisteren was er dan de lang verwachte opening van het shopping centrum „Maya”, ik woon er maar een tiental minuten stappen vandaan en wou toch eens kijken .Net voor 11 uur zegende een Boeddhistische monnik de „kooptempel” in. Een kijkje binnen leerde me algauw dat die mall bedoeld is voor het rijkste segment van de bevolking, te zien aan de kledingzaken, de luxe winkels. Het heet ook niet voor niks „lifestyle shopping centre” De vierde verdieping bestaat uit  relatief dure restaurants en cafetaria. De zesde verdieping is het filmcomplex met 8 zalen, heel modern natuurlijk. Ik was benieuwd welke films met Engelse klankband of ondertitels ze zouden aankondigen. Dat valt mee, de  films die ik binnenkort zeker wil zien zijn „Twelve years a slave” en „Wolf of Wall Street”.In de namiddag was er ook nog een extravagante catwalk  met Thaise vedettes en zo meer…Er waren ook pas gegradueerde studenten met hun familie om de  traditionele Graduation foto daar te maken, kwestie van de twee activiteiten te combineren. Druk is het inderdaad geworden, gelukkig kan ik er te voet naartoe!

Over de helft …

Ondertussen  ben hier nu al ruim  twee maanden   en met mijn visumverlenging uit KL kan ik in theorie tot 15 april blijven maar  ik moet ondermeer mijn film „Velo-Droom „ nog eens vertonen in Oostende  op 4 aprilaanstaande, ik zal dus niet zo lang blijven, het wordt overigens tegen die tijd ook veel te warm voor mij!

Politieke toestand. 

De politieke toestand wordt hier  met de dag meer verward, de noodtoestand werd uitgeroepen in Bangkok en omstreken maar er wordt niet ingegrepen tegen de „opstandelingen”. De regering lijkt machteloos, er zijn volgende week op twee  februari al verkiezingen maar de vraag is of ze wel zullen doorgaan en of het iets zal oplossen van de grote tegenstellingen bij deThaise bevolking. Ik vermoed dat het leger zal ingrijpen ten voordele van de meestal welgestelde opstandelingen…maar ik ben geen expert…Hier in het noorden merk je tot nu toe niets van de problemen, ik zag een paar affiches voor de nakende verkiezingen en luidsprekers die op bestelwagens geplaatst  worden om propaganda te maken voor de kandidaten…Afwachten dus…

Terloops, omdat ik de twee volgende zondagen  bezet ben met de workshops zal ik mijn  blog een paar dagen vroeger publiceren.

extravagante catwalk in Maya...
extravagante catwalk in Maya…
op de FB pagina van Maya zag ik mezelf toevallig bij de opening...
op de FB pagina van Maya zag ik mezelf toevallig bij de opening…
van op het terras zie je de files...
van op het terras zie je de files…
Zicht van op het terras richting moderne wijk en bergen...
Zicht van op het terras richting moderne wijk en bergen…
hall met zicht op de zes verdiepingen van Maya
hall met zicht op de zes verdiepingen van Maya
Een monnik heeft het bijhorend tempeltje ingezegend vlak voor de opening van Maya
Een monnik heeft het bijhorend tempeltje ingezegend vlak voor de opening van Maya
Maya net geopend
Maya net geopend