vrijdag 5 februari 2016 (post 100)

vrijdag 5 februari 2016 (post 100)

IMG_0665

IMG_0690 IMG_0683 IMG_0674 IMG_0669vrijdag 29 jan

Ik ben naar de opening van de “Night of the galeries “geweest. Het begon op de vooravond van Februari ,de maand van de fotografie, een idee van de Franse ambassade in navolging van Parijs om op een avond met een bus de ongeveer 30 galeries te bezoeken.Ik was eigenlijk een beetje toevallig op de opening verzeild geraakt, zelfs nog in short maar de beleefde Thais zeggen daar niets van, ik heb nadien maar één galerie bezocht in de buurt,de UNG, een waar ze nog foto’s maken zoals vroeger 

zaterdag 30 jan

De volgende dag ging ik al van halfacht naar de “TEDx Chiangmai “ dag, dit keer een idee van een Duitser die hier woont; een twintigtal speeches met illustraties gespreid over één dag met meer dan 1000 man in de grootste zaal van het chicste hotel van de stad , Le Meridien. Eigenlijk te veel volk om ook de vele nieuwigheden die gedemonstreerd werden goed te kunnen tonen in de lobby. Toch de moeite waard. Achteraf was er nog een aanname after party in een nieuwe zaal “Tapè East”, een gelegenheid om wat nieuwe mensen te ontmoeten maar ook hier veel te druk…

zondag 31 jan

IMG_0721Bij mijn wandeling naar de Sunday Walking market zag ik bij het Folklore museum dat ze een voorstelling aan het voorbereiden waren .Het bleek “Children on the move “ te zijn ,een vrijwilligers  actie met een market en interviews,  optredens van kinderen gevlucht uit Myanmar ( uit  de Chan provincie) . Zo was mij namiddag helemaal gevuld met boeiende zaken.

maandag 1 feb

IMG_0730Vandaag de eerste opening voor de maand van de fotografie met “Sacred spaces” in de Focus galerij niet zo ver van de CMU.

De jonge fotografe had onder andere beelden van Angkor Wat dat ik in 1998 bezocht heb tijdens een groepsreis in de kerstvakantie, een van de mooiste plekken die ik ooit gezien heb.

Op weg er naartoe ben ik in Maya naar de film “Burnt” geweest, toevallig op de dag dat een beroemde kok uit het leven gestapt is zoals dat tegenwoordig heet; Als je die film gezien hebt weet je waarom!

dinsdag 2 feb

Die avond was er de opening van”Commonplaces” in “Secret cafe”Ik heb met de Engelse fotograaf kunnen spreken, hij  maakt meestal zwart wit foto’s van zogenaamd banale zaken in de buurt. Onderweg zag ik nog een opening van een “Welness and Rejuvenating centre” zag de hele Thaise elite paraderen in het voorbijgaan…

IMG_0749woensdag 3 feb

Dit keer ging ik naar de jaarlijkse bijeenkomst van de  fotoclub in Maya  met een receptie en daarna een  etentje in “The Dukes”, eigenlijk een vleesrestaurant, ik kon er alleen een vegetarische pizza vinden ,de kleinste was nog zo groot dat ik de helft meekreeg als doggybag…was ik maar naar de Japanner ernaast geweest maar het gezelschap wou ik ook niet missen en ik hoorde weer veel verhalen over de Thais die nooit geleerd hebben zich te gedragen in het verkeer. Dat heb ik gisteren nog ondervonden toen het groen licht werd reed er nog een rode taxi in volle vaart over de zebra ik kon me nog net terugtrekken. Mijn les: je hebt tien seconden om over te steken gebruik de eerste vijf nog niet!

Voordien had ik nog wat tijd om in de buurt wat rond te lopen en ik zag een heel mooi nieuw condominium en samen met een Japans koppel werd ik rondgeleid in een vijftal kamers, heel modern en met de laatste snufjes ook een schitterende keuken met alles erop en eraan, de prijs is er ook naar…IMG_0756

donderdag 4 feb

Vandaag ben ik weer naar de club “Positive ageing” over de Blue Zones in de wereld waar mensen heel gezond oud worden, als ik de documentaire die ik onlangs gezien heb over de luchtvervuiling hier hoort CM er zeker niet bij!

Vanavond  is er de officiële   opening maand van de fotografie maand  in “Old Cultural Centre of Chiangmai” en in het weekend vallen het Flower festival en Chinees nieuwjaar samen ! Het wordt een drukke bedoening!

Daarover bericht ik volgende keer!

P.S. toevallig zag ik dat dit mijn honderdste bijdrage is, op naar de volgende!IMG_0728