Woensdag 24 februari 2016

Woensdag 24 februari 2016

IMG_1067 (1) IMG_1070

IMG_1106
donderdag 18 feb

Ik  had vandaag een afspraak met  Chris Jenkins, de hulpverlener uit Noord-Ierland die erg geïnteresseerd is in mijn verhaal over de oorlog. We hadden een goed gesprek in “free bird café”, wat  later kwam zijn Amerikaanse vriendin Savannah erbij en ze nodigden me uit voor een poëzie avond op zondag waar Chris zou voorlezen uit eigen werk.

Voordien ging ik weer naar een vergadering met de groep “positive ageing”. Het ging dit keer over het gebruik van voedings suplementen, voor mij bevatten vers fruit en groenten bijna al het nodige om gezond te leven, de commercie ziet er net als de farmaceutische industrie (zie Coucke Doze) ook veel gewin in. Maar als je er in gelooft helpt het ook, het befaamde placebo effect…

vrijdag 19 feb

Ik ben naar de film “Joy” gaan kijken in Maya. ik had er negatieve bespreking over gelezen maar deze biopic  boeide me toch en ik was ontroerd door de wilskracht die de bewuste dame aan de dag legde, een goede keuze vond ik.

Het Japans filmfestival dat aangekondigd was begon die avond ook voor de genodigden, ik ga er zaterdag naartoe.

’s Avonds had ik nog een leuk gesprek via FaceTime met broer Reimond.

zaterdag 20 feb

Het thema van het tweedaagse festival  is “Liefde “ in moderne films uit Japan

Ik pikte er twee uit: “Poison berry in my brain” en “Be sure to share”

De eerste gaat over een jonge schrijfster van “cellphone novels”die toevallig Saotome ontmoet en verliefd wordt . We krijgen een blik  in haar verward hoofd door een soort “goddelijke “ ingreep en volgen haar belevenissen, een vreemde film …

De tweede vond ik heel ontroerend; het is het verhaal van Shiro wiens vader kanker heeft ; het doet hem nadenken over zij troebele relatie met hem. Hij wil samen met hem nog één keer gaan vissen op een mooie plek in de natuur …Twee films na elkaar met een korte pauze zorgden ervoor dat ik het erg koud had, de airco staat daar altijd erg laag… en ik moest me wat gaan opwarmen buiten.

Nadien, hoe kan het anders ben ik een  sashimi gaan eten en daarna gaan wandelen op Himmanhill met volle maan , ook om het wat warmer  te krijgen met dat terrasjesweer…IMG_1072 (1)

Thuis kon ik nog net een Skype gesprek regelen met broer Raf en afspreken.

zondag 21 feb

In de namiddag Ik ging wat wandelen in de buurt van Tapè Gate waar de zondagse wandelmarkt plaats heeft omdat ik om halfzes een afspraak had om te gaan eten in “Taj Mahal” een wat te beroemde  naam voor een klein Indisch restaurantje waar ik afgesproken had met Chris en Savannah alvorens naar “Good friend first bar “ te gaan voor de poëzie avond .

We kozen  een drietal vegetarische schotels en wat rijst en naan, het was lekker maar we waren zodanig in een gesprek verwikkeld dat ik eigelijk er niet zoveel van genoten heb, en eigenlijk was het relatief duur, misschien had de naam  ermee te maken…

De poëzie  avond begon met een Duitse dame die hier woont en ze droeg een aantal impressies voor uit haar belevingswereld hier. Toen kwam Chris aan het woord, hij las poëzie voor over de situatie in Noord-Ierland en zijn ervaringen alsIMG_1085ontwikkelingswerker in Oeganda, ik vroeg om nadien zijn werk eens door te sturen wat hij ondertussen gedaan heeft, een heel interessante kerel. Daarna was er vrije micro, en zijn vriendin droeg ook uit eigen werk voor. Ik hoop contact met deze twee nieuwe vrienden  te houden in de toekomst.

maandag 22 feb

IMG_1087Vandaag is het Maka Bucha Dag op de derde volle maan van het jaar “.In the morning many Thai people wake up early to give alms to monks. In the evening, temples are full of people listening to sermons. They often perform a ritual known as the the candle ceremony where they walk clockwise three times around the temple. holding flowers, incense and a lighted candle.

In Thailand, the sale of alcohol is banned on religious holidays. This means bars and clubs are closed for the entire holiday.”

Ik ben naar mijn buurt tempel geweest en heb er wat gefotografeerd; er waren lezingen voor vrouwen in het wit gekleed en er werden bloemen geofferd.

In de namiddag ben ik gaan zwemmen ,door de recente kou van een paar weken geleden was ik het eigenlijk een beetje vergeten maar nu met die erg warme middagtemperaturen deed het erg deugd en had ik ook weer wat beweging. Morgen doe ik het ook.

’s Avonds ben ik  nog eens teruggekeerd naar de tempel en heb er nog meer kunnen fotograferen. de wachters van de tempel kregen ook een douche, het was inderdaad erg warm, om vijf uur in de namiddag was het 36°, het wordt wat te warm voor me, wat ik bijna nooit doe, ik moest ’s nachts de airco aanzetten in mijn slaapkamer, het was er 29° iets te warm om goed te slapen…IMG_1110