Zaterdag 31 januari 2015

Zaterdag 31 januari 2015

Ma 19 jan

Na de terugkeer uit Kuala Lumpur was het  even wennen, ook aan het weer. Het was zelfs frisjes voor mij na de broeierige hitte daar. Het was een ‘thuiskomen“ gevoel en dat is zeker positief. Wanneer ik nog eens  naar de luchthaven ga zal het voor de echte thuisreis zijn, maar dat is nog niet in zicht.

Woe 21 jan

Vandaag herdacht ik de honderdste geboortedag van ons moeder in 1915 tijdens de eerste wereldoorlog dus. Hierbij past een “Klein verhaal uit de Grote Oorlog”

Voila_Capture70“Vandaag precies honderd jaar geleden kwam Germana Debou, oudste kind van Alois Debou en Lucie Elslander ter wereld in de Kerkstraat 5 te Koekelare in West-Vlaanderen. Toen de oorlog in 1914 uitbrak zat grootvader Wiesten in Noord-Frankrijk om er “de bieten te zetten” waarmee hij wat meer kon verdienen zoals zovelen uit het arme Houtland. Daardoor kon hij niet meer naar huis van achter de frontlijn. Zo heeft hij zijn eerste kind pas na de oorlog kunnen zien toen onze moeder al bijna 4 jaar oud was…”

Do 22 jan

Ben ik eindelijk ’s avonds naar North Gate Jazz Club geweest en heb er weer oud-leerling Peter Vandemoortele zien optreden voor een volle zaal en ik stuurde hem nadien een paar foto’s uit de collegetijd die ik toevallig op mijn laptop had gevonden …

Vr 23 jan

Ik ging naar de film “Into the woods” Ik deed het vooral voor de actrice Meryl Streep die ik al lang bewonder. De film zelf kon me maar matig boeien, op de eerste plaats omdat het een verfilmde musical is waar ik geen fan van ben en ook omdat het laaste deel erg op mijn zenuwen begon te werken, veel te lang…

ZA 24 jan

Binnenkort begint hier de maand van de fotografie en als voorloper was er de opening van de foto expo in Maya van de CM fotografie groep. Ik werd ook uitgenodigd om lid te worden wat ik straks  doe.

Zo 25 jan

Nog een workshop meegemaakt  “Streetphotography” door een Tsjechische beroepsfotograaf. Heel leerzaam en met praktische oefeningen. Dat zette me aan om meer te durven en ik heb ook al wat resultaten die getoond mogen worden denk ik.

IMG_3528IMG_3542Di 27 jan

Ik had weer een afspraak met Jan van  de CMU. We hebben wat bijgepraat en ik heb voordien wat “streetphotography “gedaan in het park .

IMG_3514IMG_3505Nadien ben ik in Maya naar de film “American sniper” gaan kijken .Ik vond die wel de moeite waard als oorlogsfilm .Deed me denken aan enkele bekende oorlogsfilms uit de Vietnam oorlog . Het gaf me ook een  idee wat de Amerikanen daar allemaal uitgespookt hebben en hoe de veteranen kampen met het oorlogssyndroom nadien…

Do 29 jan

Het werd tijd om eens een opticien te vinden die voor nieuwe brillenglazen kon zorgen en mijn polshorloge heb ik ook laten repareren want het had tijdens het zwemmen wat water binnen gehapt …

s’ Avonds ben ik in DAA  naar de documentaire  “Tim’s Vermeer” een bijzonder verhaal over het onderzoek naar de kwaliteit van Vermeers uniek werk uit de 17de eeuw.

Vr 30 jan

Nog een film ! “ The Imitation Game “over het leven en werk van de beroemde wiskundige Alan Turing die de Duitse Enigma code kon breken tijdens de Tweede Wereldoorlog maar nadien wegens “gross indecency” gestraft werd en later zelfmoord pleegde . In 2013 kreeg de man “pardon” van Elisabeth II, voor iets dat gelukkig al een hele tijd niet strafbaar meer is …hierbij nog een citaat van  de fantastische hoofdrolspeler Cumberbatch

“Alan Turing was not only prosecuted, but quite arguably persuaded to end his own life early, by a society who called him a criminal for simply seeking out the love he deserved, as all human beings do. 60 years later, that same government claimed to ‘forgive’ him by pardoning him. I find this deplorable, because Turing’s actions did not warrant forgiveness — theirs did — and the 49,000 other prosecuted men deserve the same.”

Regisseur Tyldum “We wanted the movie to be emotional and passionate. Our goal was to give you ‘What does Alan Turing feel like?’ What does his story feel like? What’d it feel like to be Alan Turing? Can we create the experience of sort of ‘Alan Turing-ness’ for an audience based on his life?” Volgens mij is hij daar schitterend in geslaagd!

Za 31 jan

Nog een politiek staartje. De afgezant van de V.S was hier deze week op bezoek en hij vertolkte zijn zorgen over de toekomst van de democratie hier en het respect van de mensenrechten. het duurde niet lang of er werd van regeringszijde  kant al gezegd dat hij zich niet te moeien heeft met “binnenlandse aangelegenheden” alsof de universele verklaring van de mensenrechten niet van toepassing zijn in Thailand en de leider van de junta beter weet wat er voor de mensen goed is zoals hij iedere vrijdagavond op alle TV zenders verkondigt (met Engelse ondertitels) als een echte “vader weet het beter”…

Morgen is er de opening foto expo maand februari maar daar bericht ik volgende keer over.


IMG_3557 als slim object1
IMG_3552 als slim object1 IMG_3547 als slim object1


IMG_3489