Zondag 22 december 2013

met dank aan Gilles Chertier

met dank aan Gilles Chertier

Zondag 

vorige zondag was ik van plan weer een wandeling te maken en dan te gaan eten bij het vegetarisch buffet Churn waar het eg lekker is maar de regen verhinderen dat , geen doorkomen aan zelfs met paraplu en het duurde tot laat inde namiddag, gebeurt zelden want het is droog seizoen.. pas nadien heb ik nog een wandelingetje gemaakt , en het weer liet nog meer van zich horen!…daarover straks…

Maandag

Een nieuwe week, dit keer stond er niets gepland, ik was benieuwd hoe het zou aflopen

Ik ging alvast naar de post om een kerstkaart te kopen voor mijn tantes in Zevekote die geen internet hebben. Het duurt altijd lang in het postkantoor in de buurt, welke postzegel en bestemming wordt opgezocht op de pc en dan nog eens manueel opgezocht..

Dinsdag

Ik stond op met een koud gevoel, inderdaad de temperatuur inde morgen was gezakt tot 10 C°! Dat heb ik hier nog nooit meegemaakt; i keek uit het raam en zag de mensen in winterjas! In de supermarkt hadden de koopjes voor pullovers en jassen veel te doen… Wat gebeurt er toch met het weer. In de kranten de volgende dagen stond er dat het uitzonderlijk koud was, de oorzaak, een hogedrukgebied boven China blijkt  de boosdoener te zijn! Beelden met mensen die een vuurtje stoken in de hoger gleden gebieden waren op tv te zien ..; Het hield niet op ,op het moment dat ik schrijf is het nog altijd zo, tijdens de dag is het heel zonnig. De temperatuur loopt op  tot 25° maar  ’s avonds daalt die  weer vlug …Voor mij is het afgelopen met s’ morgens te gaan zwemmen en de avond terrasjes zijn  voor later. Voor mij is het een complete verrassing dat het zo koud kan worden hier..Ik had mijn jas en pullover al opgeborgen en dacht ze niet meer nodig te hebben tot mijn terugkeer, zo zie je maar…ik heb zelfs een dekentje gekocht voor ‘s nachts, normaal heb ik genoeg aan mijn zijden slaapzak hier.

In de plaats ga ik in de namiddag bij warm weer wandelen in de buurt of  film wat in tempels, er zijn er zoveel in Chiang Mai .

Natuurlijk lees ik ook veel nu ik nauwelijks tv kijk, ik werk ook aan een script voor een nieuwe film… ik kan me dus binnen ook goed bezighouden ’s avonds

Woensdag

Tijdens een middagwandeling krijg ik een telefoontje van Jan met de melding dat hij een extra vip kaart heeft voor een optreden van Chinese turnacrobaten in het 700 Stadium en of ik zin heb voor nu zaterdag .Dat liet ik me geen twee keer zeggen en ik heb een afspraak gemaakt op een punt langs de weg waar hij me zal oppikken. Over de voorstelling bericht ik later!

Donderdag

Ik was aan het filmen met mijn 7D camera in Wat Lok Molee toen er een  koppeltje trouwfoto’s liet maken  in de omgeving van deze populaire tempel.

Zijn vrouw was zich weer aan het omkleden en ondertussen sprak ik met de man in een crèmekleurig pak, wat blijkbaar hier traditie is voor mannen. Hij sprak goed Engels want hij werkt in een hotel in de buurt van de Night Bazaar. Ik vergat hem te vragen of het een gearrangeerd huwelijk is zoals dat meestal hier nog het geval is maar dat zal het wel geweest zijn neem ik aan .

Vrijdag

Vandaag precies een maand geleden ben ik hier aangekomen, de tijd gaat vlug!Ik blijf me ergeren aan het weinige respect voor voetgangers, de weinige beveiligde zebrapaden geven je 10 seconden om over te steken, de trottoirs staan vol geparkeerde auto’s , met veel geluk mag je in de goot lopen.

Op een van de wandelingen wou ik toch eens van dichtbij het „spookhuis” bekijken;Ik was era dikwijls langs geweest met de songtau en had de barokke gevel gezien. Ik zag nu van dichtbij wat voor raar gebouw dat is , er hing uit dat toeristen geen foto’s mochten maken en een paar honden kwamen je besnuffelen; Tot mijn verbazing stond er achter het gebouw nog een soort Italiaanse Renaissance villa .Vreemd ,de naam is Janghuarinakorn House…Ik vond niets op internet over dat vreemde gebouw, zeker uniek voor CM.

Zaterdag 

Gisteravond samen met Jans gezin naar het optreden van de Chinese turnacrobaten geweest in het 700 Stadium. Het toeval wil dat ik vorig jaar daar naartoe wilde maar op de verkeerde locatie aankwam en daardoor zowel de show als mijn ticket kwijt raakte ,en nu kreeg ik gratis een vip plaats!

Spectaculair was het in alle geval , een twee uur durende wervelende show met meestal erg jonge acrobaten, de muziek stond wel wat luid zoals dat nu meestal het geval is. Gelukkig had ik mijn pull en jas mee want hoewel het spektakel binnen was werd het toch koud in de loop van de avond .Jan vond het ook uitzonderlijk koud. Na afloop kreeg ik nog een lift naar mijn flat en kon ik terugblikken op een geslaagde week!.

Aangezien dit mijn laatste blog bijdage is voor kerstmis wens ik alle lezers van harte een vrolijke kerst toe! 

Mijn volgende bijdage, de laatste van 2013  zal pas maandag verschijnen omdat ik een tweedaagse cursus filmregie volg in dat weekend…

 

Het mystery House detail foto met dank aan Gilles Cherier

Het mystery House detail foto met dank aan Gilles Cherier

met dank aan Gilles Chertier

met dank aan Gilles Chertier

IMG_2429

Voorbereidingen voor de kerst en nieuwjaarsinkopen...KSK shopping...

Voorbereidingen voor de kerst en nieuwjaarsinkopen…KSK shopping…

Het is koud de kleerzaken op de markt doen goede zaken...

Het is koud de kleerzaken op de markt doen goede zaken…

Het is koud de kleerzaken op de markt doen goede zaken...

Het is koud de kleerzaken op de markt doen goede zaken…

IMG_0134

Op de zeldzame zebrapaden krijg je hooguit 10 seconden om over te steken..

Op de zeldzame zebrapaden krijg je hooguit 10 seconden om over te steken..