Zondag 29 maart

Zondag 29 maart

Maartse buien schuilen voorde buien

maandag 24

De maartse buien leveren mooie plaatjes op als je genoeg geduld hebt…

dinsdag en woensdag 25-26 „Obamarama”

De gebeurtenissen van 9/11 hebben volgens mij de VS zodanig gekrenkt dat ze een „Global War on Terror” ( en „Terror” is geen land maar de hele wereld!) verklaarden met het gevolg dat de veiligheidsmaatregelen zo streng zijn tot in het absurde soms zoals we hebben kunnen zien bij de beveiliging tijdens het bezoek van Barack Obama aan de Lage Landen.

De ongehoorde afluisterpraktijken zelfs bij de getrouwste vrienden van de NSA zijn daar ook een bewijs van. Het stilaan herwonnen gevoel „Masters of the Universe” te zijn hebben ze ook in ons land goed gedemonstreerd.

Maar er is ook nog een ander aspect dat wellicht minder bekend is: de zgn „Joint Special Operations Command (JSOC)” werkelijke  excessen in de” global war on terror”.Obama’s geheime moordcommando’s  onlangs ook nog aangeklaagd in een  V.N.rapport over schendingen van de mensenrechten.

„The president has a clandestine network targeting a ‘kill list’ justified by secret laws. How is that different than a death squad? It is also a record of something scary for those of us at home – and uncovers the biggest story, I would say, in our nation’s contemporary history.the president’s “paramilitary”. Its budget, which may be in the billions, is secret.( commentaar bij de bespreking van de film)

Ik leerde het kennen toen ik de film „Dirty Wars” zag tijdens mijn verblijf in Chiang Mai  en ik wist niet wat ik zag. Een samenvatting:

 

 Op een dag vertelt een Afghaanse man aan onderzoeksjournalist Jeremy Scahill dat een Amerikaanse legereenheid zijn familie in koele bloede heeft vermoord. De lezing van het Amerikaanse leger is echter een hele andere. Zij stellen dat het een normale operatie was waar gevaarlijke Talibanstrijders werden uitgeschakeld. Scahill besluit het uit te zoeken en bijt zich vast in de wereldwijde oorlog tegen terrorisme, waar drone-aanvallen op burgers mensen radeloos maakt, geheimzinnige legereenheden onschuldige mensen doden, en waar de lijstjes met vijanden van de staat alsmaar uitgebreider worden. Aan het einde van de bloedstollende documentaire stelt Scahill zichzelf de vraag: creëert deze bijna onzichtbare oorlog niet juist haar eigen vijanden? Is de oorlog tegen terrorisme de grootste self-fulfilling prophecy van onze tijd?’

Meer info en trailer

http://dirtywars.org/trailer

 

Vandaar mijn grote twijfels als ik Obama zie speechen net als een dominee” luister naar mijn woorden maar zie niet naar mijn daden!”

Na zijn bezoek aan de paus is hij doorgevlogen naar Saoudi Arabië maar  heeft daar met geen woord gerept over de grove mensenrechtenschendingen daar…Maar Omdat Poetin een bedreiging voor zijn wereldleiderschap is heeft hij het vooral tegen hem gehad.

Bij ons heerst  er nog altijd een bijna slaafse kinderlijke aanbidding . De  koopmansgeest van onze Noorderburen wist er nog munt uit te slaan met het Nachtwacht als behang te gebruiken in het Rijksmuseum te Amsterdam .

Misschien  kan bij het Obama bezoek in juni Di Rupo een afspraakje maken met de bisschop van Gent om een persconferentie te houden in de kathedraal met  „het Lam Gods” als behang, nu het weer in de actualiteit is een  een nieuw spoor en bij de Amerikanen bekend  geraakt is door de film „ The monuments Men” niet te verwarren met „ The  silence of the Lamb” . Dan kan Obama misschien de NSA inschakelen en het laten scannen om eindelijk de „Rechtvaardige Rechters”  terug te vinden?

donderdag 27

Op bezoek geweest in de Kunstacademie om vrienden en leraren terug te zien en ook afspraken te maken om een  video installatie, vrucht van de workshop met Fabrice Croizé in Chiang Mai  te kunnen maken en tonen bij de eindejaars tentoonstelling in Juni aanstaande.

Zaterdag 29

Naar het het heroptreden van Herman van Veen geweest na zoveel jaren in een  afgeladen Kursaal. Het was een nostalgische terugblik met ontroerende momenten. Mooie muziek door  een vernieuwde en verjongde band . Hij is nog altijd heel kwiek wat hij blijkbaar per se wou demonstreren met zijn tap dance en heeft nog altijd zijn fabuleuze  muzikale stem!

Gelukkig hield hij zijn medley van bekende nummers voor de bis ronde…

 

Aankondiging:

De documentaire film “Velo-Droom” wordt vertoond op vrijdag 4 april voor de gidsenkring “Lange Nelle” in hun lokaal “Spaans Huisje” in de Kaaistraat om 20 uur. Enkel Toegang voor de leden maar mensen die de film toch willen zien kunnen mij een pb sturen dan zal ik zien of er nog plaats is.

Donderdag 24 april wordt hij ook nog eens vertoond voor “De Plate” in het lokaal VVF dr L.Colenstraat om 20 uur.Daar is de toegang vrij.

1503810_806334352716192_830246856_n