Zondag 7 december 2014

Zondag 7 december 2014IMG_3485

zondag 30 november

Het is nog wat zoeken wegens   mijn nieuw verblijf waar ik kan eten in de buurt. s’Avonds worden er vlak in de buurt eetstalletjes  in de open lucht opgezet en vanaf 18 uur kun je er alle soorten gerechten kiezen. Ik heb het vandaag geprobeerd met de Thaise klassieker Tom Yam vissoep met rijst. ik heb er wel bij gevraagd om het niet te pikant te maken en het viel best mee. Deze plek vlak bij de Chang Puak Poort valt dus best mee.

maandag 01 decemberIMG_0744_2

IMG_0737_2IMG_0747_2Vanmorgen heb ik afspraak met Jan die schilderkunst doceert in de CMU universiteit. Vooraf ben ik gaan wandelen in de mooie omgeving van het waterreservoir van de Univ. Het was een mooie morgen en heel rustig langs het meer.

IMG_0730_2IMG_0724_2Ondertussen heb opgemerkt  dat door de opvallende aanwezigheid van (luidruchtige) Chinezen ze nu toegangsgeld vragen voor de toeristen om het wat overzichtelijker te houden.

Toen ik de rode taxi nam om hierheen te komen zaten er een zestal Chinese meisjes in met ook het doel de Univ te bezoeken luidruchtig waren ze wel!

Jan had een rustig restaurant uitgekozen waar we wat bij konden praten. Blijkbaar is er voor hem niet veel veranderd sinds de regimewisseling. Ik was daar wel in geïnteresseerd

Na het etentje moest Jan terug naar zij werk en ik ben op de terugweg naar Maya, het gloednieuwe shoppingcentrum geweest om er een film te zien. Ik had gelezen dat film “Hungergames” erg in trek is hier omwille van de vergelijking met de huidige politieke toestand. Ook het gebaar met de drie vingers  is een tijdje in geweest maar nu verboden..

Ik zag de jongste versie met de ondertitel “Mockingbird” en zag wel  een duidelijk  verband…

dinsdag 02 december

Vandaag ben ik voor het eerst gaan zwemmen hier, het is een overdekt zwembad op de derde verdieping vlak bij mijn flat  en er is ook een sauna bij .

s’Avonds ben ik naar een Japans restaurantje geweest vlak in de buurt. Het flatgebouw waar ik verblijf is bekend bij  Japanners, alle uitleg vind je er ook in het japans…het visgerecht dat ik verkoos viel best mee en ik zal er nog komen.

woensdag 03

Bij het wandelen in de oude stad zag ik dat de voorbereidingen voor de  verjaardag van de koning nu vrijdag al volop aan de gang zijn. De Thais koesteren hun oude koning werkelijk.IMG_3489

IMG_0759Ondertussen zag ik op de website van de DAA (documentatiecentrum Aziatische film) dat ik al ken van vorige jaren dat ze een workshop voorbereiden voor het gebruik van  Magic Lantern op je Canon reflexcamera. Dat interesseert me sterk om dat je  daarmee een veel beter kwaliteit van de videobeelden kunt bereiken . De firmware daarvoor  is nu ook gratis te bekomen voor mijn Canon 7D . Je moet ML  al geïnstalleerd hebben om de cursus die binnen kort begint te kunnen volgen.Ik heb het geprobeerd met de hulp van de installatie leidraad en na een paar keer is het gelukt! Ik heb natuurlijk ook al eens een test genomen en het resultaat is  verbluffend, het verbruikt natuurlijk veel meer ruimte op de compact flash disk..

Ben benieuwd wat ik ermee zal kunnen doen.( voor meer info over de voordelen van ML kun je op hun website veel meer vernemen natuurlijk)

donderdag 04

Vorige maandag zag ik in Maya dat de film “Interstellar “ daar ook speelt en die wou ik graag zien. best huiveringwekkend mooie en boeiend als je interesse hebt in astronomie . Het is een moeilijke film maar wel gebaseerd op wetenschap. Je zou de film eigenlijk twee keer moeten zien. Op internet zag ik een paar schema’s die kunnen helpen..Ik hoop nog een tweede keer te kunnen gaan als hij nog speelt …In de film  waar de piloot een levensgevaarlijke onderneming riskeert  gebruikt hij de bekende woorden”Do not go gentle in that good night” van de Ierse dichter Dylan Thomas en ik moest denken aan de Engelse literatuurcolleges aan de UG lang geleden…

interstellar-timeline-diagramVoor de film  ben ik er Japans gaan eten in een Maya restaurant dat ik al kende en nadien om te bekomen ben ik naar de nieuwe zesde verdieping geweest waar je kunt bekomen en genieten van en mooi avondzicht met een lekker glaasje…Nadien vond ik nog een rode taxi tot in mijn buurt…IMG_3499IMG_3500

IMG_3495IMG_3501vrijdag 05

Vandaag is het de verjaardag van de koning. Wegens ziekte ve kon hij niet in het openbaar verschijnen in Bangkok vernam ik later op tv ..

Ik heb een wandeling gemaakt naar de plekken waar ceremonies plaats hebben…en wat gefotografeerd…IMG_0748

IMG_0754zaterdag  07

Ik heb hier in de tuin een klein testfilmpje gemaakt van de bloemen  met ML  op mijn canon 7D en het  op Vimeo gezet maar door hun compressie kan je er natuurlijk de echte verbetering niet volledig van zien, zeker omdat een film van hieruit erg traag oplaadt…Ik had er wat muziek bijgezet omdat ik de audio nog niet getest heb maar Vimeo heeft het verwijderd wegens geen rechten … zie https://vimeo.com/113788746

Volgende week hoop ik contact te hebben met DAA want die waren naar Angkor Wat geweest om te filmen en komen dit weekend terug…en dan weet ik meer wat allemaal te doen…IMG_0751