Zondag 7 september 2014

Zondag 7 september 2014

gemaakt met afval

gemaakt met afval

Ik heb me voorgenomen om toch om de veertien dagen mijn WordPress blog aan te vullen tenminste als ik niet op reis ben .Ik doe het op de eerste plaats voor vrienden die geen FB lid zijn en natuurlijk ook voor mijn eigen openbaar dagboek  anders zou ik daar geen uren aan kunnen werken werken.
Het is niet altijd zonneschijn en af en toe is er een moeilijke dag bij maar zo werkt het leven nu eenmaal.

vrijdag 29 augustus

In de voormiddag ben ik naar de begrafenis geweest van een ex collega die ongeveer mijn leeftijd heeft, naast  afscheid en bezinning was het ook  nog eens een gelegenheid om ex-collega’s te ontmoeten.

’s Middags ging ik eten in het restaurant van de tennis vlak bij mijn deur. Nog maar zelden zo een onhoffelijke bediening meegemaakt daar, was het omdat ik alleen was of had ze ook een moeilijke dag?

Na de middag bezocht ik mijn oudste tante die weer in AZ Damiaan opgenomen was en nu palliatieve zorgen krijgt, gelukkig heeft ze nu al een gezegende leeftijd van bijna 93 en is ze lang fit gebleven . Ze speelde een belangrijke rol in mijn kinderjaren ; gelukkig heb ik ze nog maar een paar maand geleden kunnen interviewen over haar belevenissen in WOII  voor het project waar ik aan werk; het zal dus zeker een familie-document worden. 

zondag 31 augustus  vogels die gewend zij naan een kooi denken dat vliegen een ziekte is ...verhuizend ezeltje reis de wereld rond...geef me maar boeken!de vogels zijn gaan vliegen

Was dan weer een heel leuke dag met een uitgesteld verjaardag   uitstapje naar het Kunstfestival in Watou met mijn jongste zus . Ik was daar niet meer geweest sinds curator en tevens mijn studiegenoot Guido Haerinck (alias dichter Gwij Mandelynck) ermee gestopt is. Het was een heerlijke dag met mooi herfst weer .Ik was eerst naar Kortrijk gereisd met de trein en daar pikte mijn zus me op; we zijn eerst lekker gaan eten in het „Hommelhof” en konden ons aperitief en nadien de koffie op het terras nemen. We volgden nadien het wandelparcours dat ik al kende van vroeger maar er waren wel een paar nieuwe plaatsen bijgekomen. Een paar kiekjes illustreren onze tocht. Nadien genoten we nog na van een Hommelbiertje in de avondzon.

Maandag 1 september

Doet me natuurlijk altijd denken aan een nieuw schooljaar dat begint ,voor mij is het  de twintigste keer dat ik op die dag niet meer naar school hoef..

Ik wenste jonge collega’s die het zeker vandaag de dag niet makkelijk hebben alle succes toe en stuurde ze een gedicht dat ik in Watou gelezen had.(zie foto)

wens voor 1 september

In India waar ik ook een gedurende een drietal jaar een paar maanden als vrijwilliger gewerkt heb en  nog veel Indische oud-leerlingen nu als FB vrienden heb  stuurden ze mee een „Happy Teachers day” kaartje. 

„Guruvee nama…Dedicated to all my dear teachers who taught me till date…Wishing a happy and prosporous Teacher’s day…”

ik weet niet of dat nu ook de gewoonte is in mijn vroegere Oostendse school maar zeker niet was het niet zo in mijn tijd, misschien een tip ?

I september is ook de verjaardag van mijn jongste broer Raf. Ik genootkon ik maar vliegen!van zijn uitbundig loflied op de maand september dat hij op WordPress  publiceerde.

Op 1 september 1939 was het ook 75 jaar geleden dat WOII begon  met de inval in Polen , in Oostende moesten we nog wachten tot 10 mei 1940…

Woensdag 3 september 

Bij het begin van een nieuw schooljaar heb je soms ook de kans om „Terug naar school” voordelen te krijgen in de winkels .

Daarom dacht ik er aan mijn 24inch Imac tweedehands te verkopen en mettertijd een nieuwe vaste computer te kopen voor mijn film werk dat een krachtige machine  nodig heeft. 

Wie interesse heeft voor overname laat het maar weten! 

Ik werk ondertussen verder aan het scenario van mijn project.

Over film gesproken. Op een Duitse zender zag ik deze week de documentaire „1939” en ik was getroffen door de gelijkenissen met 2014. Vervang Duitsland door Rusland dat geleidelijk aan zijn gebied uitbreidt ten koste van Polen (lees Oekra-ine ) terwijl de Europese landen toekijken, en de bevolking van een schitterende zomer geniet aan de Europese stranden , je mag zelf de vergelijking doortrekken …

donderdag 4 september

Het filmfestival van Oostende nadert en ik kreeg al  het bericht „U maakt vanaf vandaag officieel deel uit van Taste of Europe jury van Filmfestival Oostende. Ik breng u graag op de hoogte van de planning van de festivalweek.”  Ik zal dus iedere avond een film moeten bekijken en beoordelen in Kinèpolis ..

Een voorsmaakje had ik met de opening van het „filmclub 62 „seizoen met „ Deux jours en une nuit” van de gebroeders D’ Ardenne; Ik zou zeggen ik hoop dat de mensen  in de regeringen formatie de film  ook gezien hebben en beseffen hoe moeilijk het leven is voor veel mensen om fatsoenlijk te kunnen leven .

zaterdag 6 september 

Gisteravond zag ik nog met het op gang komen van het nieuwe tv seizoen Jeroen Pauw niet alleen met „Pauw „ maar ook met en aangrijpende en niets verhullende reportage over de kledingindustrie in Bangladesh met medewerking van C&A, Wibra  enz..

Nog een schandaal uit Thailand :

Eight years in prison and a $10 million fine. That’s what Andy Hall is facing right now — just for exposing multiple human and labour rights violations including child labour, passport confiscation, forced work, violence and abuse in a Thai pineapple factory.

Andy was brave enough to take on Natural Fruit Ltd, one of the biggest pineapple producers and exporters in Thailand, and reveal the company’s abuse of migrant workers. But now Natural Fruit Ltd. is striking back — hard. Andy’s British passport has already been taken, and his bogus defamation trial has already started. But there’s still hope to secure his freedom.

Ik heb een petitie ondertekend om die moedige man te redden…

 Een even vernietigende uitzending  was panorama „United States of secrets” deel 3 .We zitten diep in de „Brave new World”

Als je weet dat alles wat ik nu in tik onmiddellijk gelezen kan worden door NSA en voor de commercie door Google, Facebook, email enz. Alleen een postduif zonder chip is misschien nog te vertrouwen? Snowden en vele anderen die dat durfden te onthullen  zijn helden! 

En zo zou ik nog kunnen doorgaan…

Oostende verwachtte een druk weekend…met “Red Devils Fandag” ,de  braderie Petit Paris , het Parkfeest…Ik ben maar naar Gistel geweest om verdere contacten te leggen voor mijn film project… 

 fandag red devils

vogels die gewend zij naan een kooi denken dat vliegen een ziekte is …

kon ik maar vliegen!

verhuizend ezeltje reis de wereld rond…