Zondag 9 maart   op de valreep nog een post

Zondag 9 maart op de valreep nog een post

kunstenares inde bloemen midden in het kunstwerk.. vissculptuur jonge kunstenaar met multimedia affiche expoinschrijven voor catalogus IMG_2746 wachten op de opening DAA programma maart 2014woensdag 5 maart

Voor internet moet ik voortaan  naar een internetcafé gaan of een café waar WIFi te krijgen is en liefst gratis voor klanten, de enige uitzondering is natuurlijk weer Starbucks  waar je daarbij ook nog tijd moet kopen, niet dus voor mij…dit terloops

Ik heb  de copies van de kortfilms die ik wil tonen zaterdag meegebracht naar  D.A.A., de  „Velo-Dream” hadden  ze al eerst beoordeeld en goed bevonden .

Ik heb ook nog eens geskypt met een vriendin in Oostende en wat bijgepraat.

donderdag 6 maart

Het wordt werkelijk te warm voor me en zweet te veel daardoor krijg ik huiduitslag …zo  zal het afscheid wat verzacht worden…want ik verlang weer naar de koelte. Alleen ‚s morgens is het hier fijn als ik een ochtendkoffie neem buiten in de buurt en de krant download zo tegen 8 uur..en ‚s avonds na 20 uur is het ook weer te doen.

Ik ben  naar D.A.A.  geweest voor de film „Dirty wars”.het was  een eyeopener voor mij, ik wist niet dat de „Special Forces” die rehtstreeks onder commando staan van het Witte Huis (lees Obama) en die Osama gedood hebben daaroor zoveel onschuldige slachtoffers mee gedood hebben en nu nog altijd hun invloed uitbreiden zonder verantwoording te moeten afleggen. Dit is dus de democratie a la V.S. Ze moeten zeker niet onderdoen voor Poetin en soms zou je wensen dat Poetin wat meer invloed heeft kwestie  van het Witte Huis wat te counteren .Deze film kan ik allee n maar aanraden. Het pleit wel voor de V.S dat die film nog (voorlopig misschien ) kan getoond worden ook al ontkennen ze alles wat daar getoond wordt ( no comment)..

vrijdag 7 maart

Ik moest vandaag op twee  plaatsen zijn!

Om 18 uur was er de opening van de expo undergraduates  van de CMU faculteit „Visual Arts „waar Jan schilderkunst doceert en hij had me uitgenodigd op de opening.

Ik wandelde te voet en op mijn gemak van mijn verblijf zo ongeveer een halfuurtje tot aan het  CMU Arts Centre waar ze een grote tentoonstellingsruimte hebben en toch kwam ik heel bezweet aan ,ja wat wil je nog altijd 37 ° en luchtvervuiling.

Ik kwam ruim op tijd om me in te  schrijven en de catalogus te ontvangen .

Om 18 uur was er de plechtige opening met speeches, gelukkig in de schaduw buiten en nadien ook nog live traditionele Lanna  muziek.

De opening werd verricht door de consul van Frankrijk in CM en er was ook eten en drank in overvloed zoals gewoonlijk bij een receptie .

De bedenking die ik maakte was hoe zoveel studenten die die de master opleiding nog moeten beginnen   later aan werk zullen geraken …

Hun werk was heel gevarieerd soms wel geïnspireerd door „westerse kunst”. De laureaten stonden bij hun werk en kregen af en toe bloemen als de toeschouwers, meestal vrienden of familie het goed vonden…

Het was er erg druk maar de expo blijft nog drie  weken open…

Een uurtje later vond ik een rode taxi die me dadelijk naar de tweede plaats bracht :

de opening van de fototentoonstelling inD.A.A. en ik was nog ruim op tijd voor de officiële opening. ik wou die niet missen omdat het een dag later mijn beurt was om in de picture te staan..

Ik sprak met de jonge kunstenaar die alleen in zwart wit werkt en ik zag raakpunten met mijn werk:  een groep met eigen gewoontes  leren kennen en er vertrouwen krijgen om te werken…

Het het eten daar deed me  niet veel alleen wat fruit als dessert en een glas wijn deed me deugd .

Ik had nog toffe gesprekken over mijn werk en wat mij bezielt met enkele jonge gasten die daar als vrijwilliger werken

Zo tegen 21 uur was ik uitgepraat en vond na niet al te lang wachten en voor een kleine meerprijs een rode taxi die me naar huis bracht…

Zaterdag 8 maart

Eerst ben ik naar een café met wifi geweest om mijn FB  wat aan te vullen en in de namiddag wat verder  mijn reiskoffers klaargemaakt want zondag is de laatste volle dag hier!

Natuurlijk was ik benieuwd hoe het afliep voor mijn film en de belangstelling ervoor…

Ik was rond een uur of vier vertrokken  naar de Chiang Mai Poort waar het op zaterdag altijd erg druk is omwille van de straatmarkt in de buurt. Daar heb ik nog een verse kokos gedronken, nog eens in een café de krant gedownload en dan was het een eindje wandelen naar D.A.A. waarvan ik ondertussen de weg al blindelings ken.

Ik werd er verwacht tegen 17.30 om nog eens concreet af te spreken wat vertoond moest worden ; gelukkig is daar airco want onderweg was het weer 37° en de luchtvervuiling neemt zienderogen toe..

Ik zou de kortfilms in volgorde van datum voorstellen , dwz eerst „Bach Cycle „ uit 2010, dan „Elephant Shower” uit 2011 ( deze twee films werden een tijd geleden op Canvas vertoond en spelen zich af in de buurt hier). Daarna volgt „Rameau’s Dancers „ uit 2013 en voor het eerst helemaal gedraaid in DSLR, en tenslotte het nieuwe „ Chasing Game „ over de problemen die voetgangers hebben hier om de zebrapaden over te steken.

Daarna volgt de eigenlijke „Velo-Dream” Er werd afgesproken dat ik een inleiding zou geven over deze documentaire en kort de andere filmpjes zou vermelden kwestie van dan niet meer te moeten onderbreken tijdens de voorstelling. Na de voorstelling zou ik dan nog vragen beantwoorden.

We hebben samen nog eens de filmpjes getest ook het geluidsniveau en het was pas klaar even voor 19 uur .

Traditioneel wordt er popcorn geserveerd en drank kon je ook krijgen.

Toen het meestal vrij jong publiek een kwartier later binnen gelaten werd kreeg ik nog een glas rode wijn om de spreekvaardigheid in het Engels nog wat vlotter te doen verlopen…

Na een inleiding van de dienstdoende voorzitster kreeg ik het woord en deed ik wat ik in Oostende ook vertelde over de film en ging toen tussen het publiek zitten.

Bij de kortfilms  hoorde ik af en toe „Cool” zeggen en ik keek met spanning uit toen de hoofdfilm gedraaid werd naar de reacties , er was zeker veel aandacht en na afloop werd er lang geapplaudisseerd ; voor mij natuurlijk een echte opsteker en het bewijs dat de film ook buiten Oostende interesse kan opwekken, zeker bij een jong publiek. ook de muzikale gedeelten vonden ze erg” Cool!”

 

Bij de gesprekken achteraf werd gevraagd of ik zin had om een dergelijke film ook te maken met Thaise skaters of BMX-ers als ik terugkom….Blij en tevreden vond ik na wat vragen  een rode taxi om me naar huis te brengen!

Zondag

Vandaag doe ik niet veel meer…naar Maya nog eens Japans gaan eten en nadien naar der 3D film „300 Rise of an Empire”Niet direct mijn smaak, wie veel bloed wil zien spatten tot op je kleren zal er zijn gading in vinden…Indrukwekkende zeeslag scenes met als hoogtepunt de slag bij Salamis…

Ik hoop  deze blog vandaag nog te kunnen posten in een Wifi café en daarna zal ik wat uitrusten om fit te zijn voor de lange terugtocht maandag!…